Felle strijd om de tweede plaats bij Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 11

Donderdag 30 oktober 2008 - Achter de dit seizoen ongenaakbare Ingmar Visser bij de jeugd tiert een heftige strijd, waar een heel legioen aan kanshebbers meedoen. Guido de Waal, een van de kandidaten voor plek twee trof het niet met de loting, hij werd ingedeeld tegen Ingmar en ondanks een lange strijd werd een nederlaag zijn deel.
Mark Scholten deed wel goede zaken, hij won van de eveneens hoog geplaatste Menno Jaspers. Tom Noordzij bleef ook in de race, met twee lopers en een dame bracht hij de stelling van Thomas Otte in dermate grote problemen dat Thomas mat liep. Koen van de Velde behield de aansluiting door in een loodzware partij van Thomas Rebel te winnen. Thomas zette als eerste een op het oog zeer goede aanval op, maar het liep daarna toch een ietsje anders. Thomas verloor wat materiaal en Koen kon het initiatief overnemen. Daarop verzuimde Koen om het met een tweetal goede kansen het uit te maken, maar bij de derde grote kans was het raak.


Bart Post won zijn debutantenduel

Barry Broek verraste Erin Lucassen met een dame en een toren. Zijn zus Kirsten ging het op het bord niet zo voor de wind, in een zeer lange partij met Gizem Erdogan moest zij zich gewonnen geven.
Ben Eppink werd gefopt door Marco Wellinga. Met een toren als lokkertje werd Ben mat gezet. Djemie Groot was in zijn eerste partij op de club dicht bij een stunt, maar Job Elsendoorn had een pionnetje dat door de vijandige linies kon sluipen en als dame de partij in winst kon omzetten.
Thomas Lichtendaal had in tegenstelling tot eerdere partijen, nu geen moeite om een gewonnen stelling, ditmaal tegen Boy Wu, tot winst te spelen. Armand Noordzij voerde met een toren tegen Max Doornbosch een waar schrikbewind uit, en dat was ruim voldoende voor de winst. Quinten Otte behaalde de winst tegen nieuwkomer Jelle Koolen. Cory van Bellen kon opgelucht ademhalen na zijn overwinning op Kim van Loon en in het debutantenduel tussen Daphne Oudshoorn en Bart Post trok Daphne aan het kortste eind.

Andries Visser