Nog veel schoonheidsfoutjes bij de jeugd

Jeugdcompetitie ronde 12

Donderdag 6 november 2008 - Bij het jeugdschaak is een van de moeilijkste zaken om de concentratie volledig op het bord te richten. Dat bleek ook in deze twaalfde ronde van dit seizoen. Wim Dijkman toch een ervaren schaker, liep al in de opening pardoes mat tegen Marco Wellinga. Terwijl in de partij tussen Menno Jaspers en Thomas Otte het er wel heel curieus aan toe ging. Na enkele zetten verspeelde Menno zijn dame en luttele zetten later deed Thomas hem na. Daarna vond Menno het welletjes en pakte het initiatief en trok de winst naar zich toe. Koen van de Velde in diep gepeins verzonken tegen Mark Scholten, suste Mark in slaap. Een zetverwisseling van Mark betekende dat hij mat liep.


Daphne Oudshoorn hield dapper stand tegen Gizem Erdogan en maakte remise

De dames op de vereniging kwamen bijna allemaal weer in de overuren. Het bontst maakte Gizem Erdogan het. In een gewonnen stelling tegen Daphne Oudshoorn kon ze maar geen plan vinden en de partij werd na de vijftig zettenregel te hebben toegepast remise gegeven. Kim van Loon en Lara von Wintersdorff hielden elkaar lang in evenwicht, tot het moment dat Kim de dame van Lara won. Daarna herpakte Lara zich door knap mat te geven, met toren en loper besliste zij het duel. Anne Dijkman en Cory van Bellen besloten al vrij vroeg in de partij tot remise.
Barry Broek sloop de top tien weer in door een overwinning op Ben Eppink. Ingmar Visser won van Tom Noordzij en Erin Lucassen rafelde geduldig de verdediging van Thomas Lichtendaal uit elkaar. Boy Wu verslikte zich in Armando Noordzij. In gelijkopgaande strijd was Armando iets eerder bij de vijandelijke koning.
Job Elsendoorn benutte zijn materiŽle overwicht ten volle tegen Bart Post. Tussen Max Doornbosch en Jelle Koolen was een gelijkopgaande strijd gaande, waar Max iets betere kansen kreeg. En uiteindelijk er ook een van benutte. En Bram Zwanenburg steeg weer wat plaatsjes op de ranglijst door zijn partij tegen Djemie Groot in winst om te zetten.

Andries Visser