De laatste fout is vaak beslissend in het schaken

Jeugdcompetitie ronde 13

Donderdag 13 november 2008 - Heel veel schaakpartijen namen donderdagavond een vreemde wending, sterker nog, een hele schaakfamilie werd er door getroffen. Thomas Otte met een grote materiële voorsprong op Thomas Rebel, zag mat in één over het hoofd en kon de punten vergeten. Ook broer Quinten Otte leek de winst te gaan pakken tegen Erin Lucassen, maar stond aan het einde van de rit ook met lege handen. Boy Wu moest al in het begin van zijn partij met Bart Post met een dame minder de winst proberen te zoeken. Na veel gemanoeuvreer van Boy met de torens leek het hem nog te lukken ook, ware het niet dat er nog zoiets als pat bestaat.
Ook Koen van de Velde en Menno Jaspers zaten er in het eindspel flink naast. Eerst liet Menno een pion doorlopen en na het behalen van een dame, was het Koen die de mist inging, hij zette Menno pat.
Gizem Erdogan overkwam het tegen Jelle Koolen, en zo kon Jelle toch nog een half puntje bijschrijven.


Jelle Koolen ontsnapte met remise door pat

Guido de Waal was in het begin even te gretig, wat hem een pionnetje kostte. Daarna herpakte Guido zich en tegenstander Tom Noordzij moest steeds meer terrein prijsgeven, en liep tenslotte uitgeput mat.
Job Elsendoorn zette Thomas Lichtendaal mat achter de paaltjes. Ingmar Visser blijft winnen, ditmaal moest Mark Scholten er aan geloven.
Cory van Bellen speelde tegen Lara von Wintersdorff volgens eigen zegge de langste partij uit zijn schaakcarrière. Die partij na een achterstand van twee lopers nog om te zetten in winst is zondermeer knap te noemen.
Barry Broek was scherp deze avond, al in het begin won hij allerlei materiaal van Marco Wellinga en speelde daarna sterk naar winst. Ook Anne Dijkman had er zin in, in een goede partij versloeg zij Kim van Loon.
Debutante Roann Plug hield het lang vol tegen Daphne Oudshoorn, maar toen het eenmaal begon te lopen bij Daphne was er voor Roann geen houden meer aan.
En ten slotte Armando Noordzij die revancheerde zich tegen Ben Eppink, die hem in de zevende ronde tuk had gehad.

Andries Visser