Erin Lucassen boekt derde overwinning op rij

Jeugdcompetitie ronde 14

Donderdas 20 november 2008 - Afgelopen donderdagavond lieten de regengoden weer eens hun kunsten zien, resultaat: een aantal doorweekte schakers en begrijpelijk wat minder toeloop.
In de tiental partijen die gespeeld werden, bleven echt grote verrassingen uit, al moet gezegd worden dat de zege van Erin Lucassen op Thomas Rebel opzienbarend was. Erin boekte alweer zijn derde overwinning op rij, tegen Thomas won hij een stuk en gaf daarna geen krimp.
Ingmar Visser wint dit seizoen bij de jeugd tot nu toe alles, niet alleen in de jeugdcompetitie, ditmaal tegen Menno Jaspers, maar ook de twee grand prix toernooien waarin hij tot nu toe heeft meegedaan, bracht hij op zijn naam. Nu nog bij de senioren.


Erin Lucassen

Quinten Otte liep in het herdersmatje tegen Ben Eppink. Daarna heeft schaakmeester Patrick de Koning hem de fijne kneepjes van het beruchte mat bijgebracht.
Marco Wellinga en Koen van de Velde hadden een uur nodig om tot een beslissing te komen in een partij die als een stuiterbal heen en weer ging, trok Koen uiteindelijk de winst naar zich toe.
Thomas Lichtendaal opereert slagvaardiger dan in het begin van het seizoen, tegen Bart Post bekroonde hij zijn materiŽle overwicht met een geslaagde mataanval.
Daarentegen kon Anne Dijkman het mat niet vinden, ondanks haar voorsprong zette zij Daphne Oudshoorn pat.
In de partij tussen Armando Noordzij en Job Elsendoorn gebeurde hetzelfde, Armando met een toren en een paar pionnen meer deed Anne na.
Tom Noordzij kreeg met een ware stormaanval van Mark Scholten te maken, Tom raakte zo een beetje alles kwijt wat los en vast stond, en liep daarna mat.
Ook Boy Wu had zijn dag, tegen Gizem Erdogan, vergelijkbaar met de strooptocht van Mark zwaaide Boy met de scepter.
Cory van Bellen moest wat geduld uitoefenen om van Roann Plug te winnen, maar lang lijkt het niet meer te duren dat Roann haar stelling wel weet te behouden. Meer informatie op www.schaakclubkijkuit.nl.

Andries Visser