Een wonderbaarlijke ontsnapping

Jeugdcompetitie ronde 15

Donderdag 27 november 2008 - Afgelopen donderdag speelde Tom Noordzij en Barry Broek een potje schaak, waarin de oneindige mogelijkheden van het spel weer eens duidelijk te voorschijn kwamen. Tom openende met een waar spervuur op de aan diggelen geslagen verdediging van Barry, die op zijn beurt telkens weer de juiste verdedigende zet vond. Langzaam verminderde de aanval van Tom en net toen Barry begon te denken aan tegenaanvallen, mistte Tom een uitgelezen kans op winst. Daarna kwamen de heren terecht in een spelletje, waarin Barry net iets geslepener was en met een loper meer besliste Barry het enerverende duel in zijn voordeel.
Op de tafel achter dit tweetal, liet Mark Scholten tegen Marco Wellinga zien hoe je met een spervuur van aanvallen de winst wel naar je toe kan trekken.
Koen van de Velde verslikte zich in een aanval van Ingmar Visser en moest zijn dame prijsgeven na een paardvork.
Guido de Waal behield zijn tweede plaats door een knappe overwinning op Menno Jaspers.


Kim van Loon kon de aanvallen van Gizem Erdogan niet weerstaan

Guido kwam over de a-lijn met twee torens de stelling van Menno binnenvallen, probeerde zijn loperlijn te openen, wat mat betekende, dit mislukte maar geen nood, Guido liet een pionnetje promoveren.
Armando Noordzij drukte Thomas Rebel al snel in de verdediging, waar Thomas al zeilen bij moest zetten om niet overspeeld te raken Toen hij zich na lang nadenken los had gewurmd, verspeelde hij een stuk en gaf op.
Boy Wu verraste Roann Plug op een variant van het herdersmat. Terwijl Kim van Loon het antwoord schuldig moest blijven op de aanvallen van Gizem Erdogan.
Thomas Otte speelde een goede partij tegen Job Elsendoorn die steeds meer stukken moest prijsgeven en dan ook mat liep.
Thomas Lichtendaal kreeg last van zijn oude kwaal, tegen Quinten Otte zaten beide heren na twintig minuten met een kapotte koningsvleugel Daarna was Thomas iets doortastender en won wat materiaal, maar het dan afmaken bleek voor Thomas niet gemakkelijk. Net als in het begin van het seizoen vond Thomas het mat na lang puffen en zuchten en diep in de avond.

Andries Visser