Guido de Waal bezorgt Ingmar Visser eerste nederlaag van het seizoen

Jeugdcompetitie ronde 16

Donderdag 4 december 2008 - Na vijftien overwinningen is de zegekar van Ingmar Visser tot stilstand gedwongen, in een enerverend potje schaak kon Guido de Waal na drie kwartier schaken de punten bijschrijven. In de opening was het Ingmar die een pionnetje buit maakte, daarna kon Guido met loper en paard de verzwakte koningsstelling van Ingmar bedreigen, en dat resulteerde in een bres. Torens kwamen de stelling binnen rollen en de koning moest lopen voor zijn leven. Toen die toch nog in veilige haven kwam, leek Ingmar met twee pionnen voor een loper remise te kunnen afdwingen, maar een verraderlijk schaakje bezorgde Guido een vrijpion en de sensationele winst.


Guido de Waal

Menno Jaspers had tegen Mark Scholten continue de betere stelling, maar in de slotfase zette hij Mark Scholten pat. Koen van de Velde wilde dit lot niet delen al moest hij zijn hersenen daarvoor diep pijnigen. Nadat Erin Lucassen in een betere stelling zijn dame weggaf, kreeg Koen het initiatief en besloot een lange avond met winst.
Winst was er ook voor Thomas Rebel, met een reeks mooie zetten liet hij Ben Eppink met lege handen achter. Roann Plug behaalde haar eerste winstpartij op de club, tegen Bart Post veroverde zij groot materiaal en dat bleek voldoende. Daphne Oudshoorn en Cory van Bellen besloten tot zetherhaling waardoor de punten gedeeld werden.
Armando Noordzij is bezig met een goede reeks, ditmaal verraste hij Quinten Otte al heel snel in de partij met een geslaagde mataanval. Thomas Otte redde de eer van de familie Otte door Tom Noordzij te verslaan, een subtiel paardzetje bezorgde Thomas de punten. Marco Wellinga behaalde al snel de winst tegen Job Elsendoorn. Boy Wu en Thomas Lichtendaal trokken beiden al snel met hun dames elkaar stelling in. Dit leidde uiteraard tot chaotische taferelen, waarin Thomas eeuwig schaak leek te hebben. Maar Boy vond er wat op en zijn aanval met dame sloeg ten slotte wel door.

Andries Visser