Als de schaakstukken niet meer samenwerken..

Jeugdcompetitie ronde 29

Donderdag 19 maart 2009 - Soms verschijnen er stellingen op het schaakbord waar de stand weliswaar nog gelijk is, maar de schaakstukken een dermate ongelukkige positie op het bord hebben dat je bij elke zet dieper in de nesten komt te zitten.
Mark Scholten overkwam het tegen Barry Broek, zodat Barry steeds meer mogelijkheden kreeg en er ook nog een paar mistte. Mark rokeerde daarop uit pure wanhoop, maar ook nu bleef de gemene loperpenning waarbij de dame zou worden verloren bestaan. En uiteindelijk verloor Mark dan ook stuk na stuk en de partij.
Guido de Waal kreeg tegen Thomas Rebel al snel een toren in de schoot geworpen en nadat Thomas een tweede toren verspeelde was de wedstrijd gespeeld.


Tom Noordzij vocht zich knap terug en won zijn partij

Cory van Bellen en Lyanne Lucassen besloten een partijtje te spiegelen. Dit liep uit op zetherhaling en werden de punten gedeeld.
Een andere remise kwamen Maurits van Rees en Ingmar Visser overeen. Na nog niet zoveel zetten gedaan te hebben bood Ingmar remise aan. Daarna speelden ze de partij nog lang door en wonder boven wonder bleek het inderdaad remise te zijn.
Sander van Rees had het in het begin van de partij maar moeilijk met debutant Lars Boesmans. Een aantal stukken gingen verloren, maar daarna vocht Sander zich terug en probeerde de opgelopen schade weer terug te winnen. Bij zijn inhaalrace zag hij echter een mat achter de paaltjes over hoofd en boekte Lars de overwinning.
Wie ook iets over het hoofd zag was Thomas Otte, tegen Erin Lucassen verzuimde hij de dame te pennen. Erin nam daarna het heft in handen en met ruime materiŽle voorsprong werd Thomas mat gezet.
Marco Wellinga begon prima tegen Armando Noordzij en bouwde dan ook een voorsprong op. Maar naarmate de partij langer duurde ging Marco fouten maken en pakte Armand alsnog de winst. Ook zijn broer Tom Noordzij begon niet al te best tegen Ben Eppink. Al snel moest hij een toren inleveren, maar evenals Armando vocht Tom zich knap terug en pakte de overwinning.
Gizem Erdogan had een dreigende aanval tegen Job Elsendoorn. Het bleef echter bij dreigend, Job pakte het initiatief en sloeg wel toe.
Boy Wu leed al snel dameverlies zodat Thomas Lichtendaal de overwinning kon grijpen.

Andries Visser