Barry Broek nadert schaaktop

Jeugdcompetitie ronde 31

Donderdag 2 april 2009 - Bij het jeugd schaken heeft Barry Broek een gaatje geslagen met de subtop. Met alweer zijn vierde overwinning op rij liet hij Erin Lucassen zonder punten achter. Barry is een schaker met veel dynamiek en zou een bedreiging kunnen vormen voor de heren Visser en de Waal, maar dan zal hij toch echt zijn stappenplannen moeten doornemen.
Koen van de Velde weer terug na twee succesvolle weken met zijn waterpoloteam, was zeer slagvaardig tegen Thomas Rebel. Met een dame en paard rafelde hij de verdediging van Thomas uiteen, en breidde een mooi matnet.
Boy Wu en Marco Wellinga schaakten in sneltreinvaart. Een 'schijnbeweging' volgens Boy bezorgde hem de winst. Net doen of hij joeg op het paard en dan stiekem mat zetten, tja het kan allemaal.


Barry Broek

Mark Scholten herpakte zich op de schaakvelden, met nauwkeurig spel drong hij Menno Jaspers terug. Daarna had hij het geluk van de aanvaller, Menno overzag mat achter de paaltjes.
Ben Eppink had werkelijk twee ijzersterke lopers. Armand Noordzij had het er maar moeilijk mee en het was dan ook Ben die de winst pakte.
Kim van Loon heeft de weg naar boven gevonden, ditmaal versloeg zij Lars Boesmans. Lars die zijn eerste twee partijen op de club had gewonnen, verloor veel materiaal en werd daarna mat gezet.
Job Elsendoorn creŽerde een trits aan vrijpionnen tegen Cory van Bellen, kon daarna rustig promoveren en liet Cory matlopen.
Thomas Lichtendaal raakte ook veel materiaal kwijt, en wel tegen Tom Noordzij. Toen hij volledig omsingeld was door vijandelijke stukken gaf hij wijselijk op.
Het damesonderonsje tussen Gizem Erdogan en Lyanne Lucassen werd beslist in het voordeel van Gizem. Wel vond Lyanne dat zij het lang had volgehouden tegen de veel schaakervarener Gizem.

Andries Visser