Kim van Loon pakt opnieuw een overwinning

Jeugdcompetitie ronde 32

Donderdag 9 april 2009 - Kim van Loon is druk bezig de onderste regionen op de schaakranglijst vaarwel te zeggen. Na een begin waar de punten schaars waren, stromen ze nu binnen. Lyanne Lucassen ondervond dit; na stukkenwinst en een koning in een onmogelijke hoek, kon Kim de bevrijdende matzet uitvoeren.
Cory van Bellen won met een prachtig mat van debutante Mindel Smid. Cory was terecht trots op zijn kunstwerkje en hij wilde het zijn vriend Ben Eppink laten zien. Nu was Ben in een enorme schaakstrijd gewikkeld met Boy Wu zodat de eindstelling van Cory zeker een kwartier op de blikken van Ben moest wachten.


Kim van Loon

Ben moest in het begin een enorme aanval van Boy afslaan, en dit leek allemaal niet zo eenvoudig. Totdat Boy te roekeloos werd en zijn dame verspeelde. Maar na een aftrekschaak zou hij de dame weer terugwinnen. Boy deed dat niet, hij dacht mat te zien. Helaas voor Boy, het matnet sloot niet en Ben kon langzaam naar winst toe schaken.
Job Elsendoorn en Lars Boesmans gingen lange tijd gelijk op, totdat de stelling van Lars toch wat gaatjes begon te vertonen. Job maakte er dankbaar gebruik van en pakte de overwinning.
Thomas Lichtendaal werd door Marco Wellinga met loper en dame tot overgave gedwongen.
Armando Noordzij had niet gerokeerd en dit kwam hem duur te staan. Met een loper en toren werd de koning van Armando door Menno Jaspers onder vuur genomen en uiteindelijk mat gezet.
Erin Lucassen wilde Koen van de Velde foppen met de dame voor de gerokeerde koning en de loper op h3 zodat een kwaliteit wordt gewonnen. Erin zag echter de dame van Koen over het hoofd die op de derde rij stond en de loper van het bord kon halen. Daarna was Erin de draad kwijt en kon Koen mat achter de paaltjes geven.
Ingmar Visser begon tegen Barry Broek met 1. e4, e5. 2. Lc4 Dh5? en in plaats van Pc6 speelde Barry Ph6??. Het liep dus niet goed af op het bord met Barry. Verder liet een ontketende Mark Scholten Tom Noordzij zonder punten achter.

Andries Visser