Spelinzicht van Lars Boesmans doorslaggevend

Jeugdcompetitie ronde 34

Donderdag 23 april 2009 - In de schaakpartij tussen Cory van Bellen en Lars Boesmans ontstond in het middenspel een kluwen van stukken waar maar moeilijk een touw aan was vast te knopen. Enkele zetten later bleek de verbaasde Cory te zijn mat gelopen. Lars bleek achteraf wel degelijk een prima plan te hebben gehad.
Wie ook prima voor de dag kwam was Guido de Waal. Een te open spelende Koen van de Velde werd op een reeks van haarscherpe penningen getrakteerd en zoals schaakkenners weten, loopt dat meestal niet goed af.
Thomas Rebel had het niet echt tegen Menno Jaspers. Na al snel zijn dame te hebben verloren, verloor hij in luttele zetten daarna al zijn stukken.


Lars Boesmans

De broederstrijd tussen Tom en Armando Noordzij werd ditmaal gewonnen door Tom. Met een dame meer dicteerde Tom het spel en liep Armando uiteindelijk mat.
Ben Eppink en Thomas Otte maakten er een boeiend en lang potje van. Beide koningen werden over het hele bord heen gejaagd, zeker de witte koning van Ben die een lange reis van e1 naar b7 heeft gemaakt. Maar het was wel Ben die als eerste een doeltreffend matnetje op het bord toverde.
Marco Wellinga sloot het matnet al vrij snel in de partij. Op de laatste rij werd Job Elsendoorn met toren en dame voor onoverkomelijke problemen gesteld.
Boy Wu nam met zwart het zwakke punt f2 onder vuur. En met succes want Quinten Otte had er geen antwoord op.
Thomas Lichtendaal, ook zeer doelgericht in deze editie, versloeg Gizem Erdogan.
Barry Broek kreeg min of meer de overwinning geschonken van Mark Scholten. Na een sterk begin van Barry viel hij ver terug en kwam serieus in gevaar. Echter een ver opgerukt pionnetje gooide zand in het eten bij Mark, een te snelle zet kostte hem de dame en Barry kon opgelucht ademhalen.
Rest nog te vertellen dat er volgende week geen jeugdschaken is in verband met koninginnendag.

Andries Visser