Mataanvallen bij jeugd Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 35

Donderdag 7 mei 2009 - Na twee weken niet geschaakt te hebben op de club, werden er heel wat jeugdspelers snel uit een succesvolle schaakdroom geholpen. 'Ik lette even niet op', was een veel gehoorde zin afgelopen donderdag.
Thomas Rebel liet zich in de opening verrassen door de dit seizoen sterk spelende Ben Eppink. Het moet dan ook wel heel raar lopen als Ben niet de eerste plaats in groep drie pakt.
Boy Wu bakte ze wel heel bruin deze avond. Nadat Erin Lucassen hem had mat gezet, kwam hij er achter dat hij bij het opzetten van het bord zijn paard en loper had omgewisseld. Tja, dan had de partij anders verlopen. En Marco Wellinga had zijn vertrouwde sneltreintempo weer te pakken. Voordat Cory van Bellen goed en wel besefte wat er gebeurt was, stond Cory mat.
Guido de Waal profiteerde van een te open spelende Menno Jaspers. Menno speelde zijn koningspionnen teveel naar voren, Guido kreeg hierdoor alle ruimte en kon naar winst schaken. Debutant Levi Denneboom begon goed. Langzaam werd Lyanne Lucassen van haar stukken ontdaan, en nadat enkel de koning van Lyanne op het bord stond, hield ze het voor gezien.


Lyanne Lucassen moest haar meerdere erkennen in Levi Denneboom

Job Elsendoorn toverde tegen Kirsten Broek een mooi mat uit de hoge hoed, terwijl het er voor de familie Otte deze avond geen successen waren te vieren op de schaakborden. Armando Noordzij won van Quinten Otte en Thomas Otte moest toezien hoe Koen van de Velde steeds meer materiaal van hem afsnoepte.
Kim van Loon en Gizem Erdogan hielden een gezellig damespartijtje schaak, waarbij de kansen per zet keerde. Uiteindelijk won Gizem. Thomas Lichtendaal drong de koning van Lars Boesmans in de hoek, waar hij dan ook zijn Waterloo vond. Tom Noordzij en Barry Broek speelden een onderhoudend potje, waarbij Barry het initiatief nam en dat dan ook beloond zag worden met een overwinning.

Andries Visser