Menno Jaspers grijpt laatste strohalm

Jeugdcompetitie ronde 37

Donderdag 28 mei 2009 - De strijd om de derde plaats bij het jeugdschaak is ongekend spannend. Tot voor een maand geleden hadden diverse schakers de eer om op deze plaats te staan, maar de laatste weken had Barry Broek een redelijk gat geslagen met de rest van het veld. In de partij met Menno Jaspers was hij bij winst vrijwel zeker geweest van het brons, maar Menno vocht voor wat hij waard was en na stukwinst liep het voor Menno op rolletjes en hield hierdoor de strijd nog open.
Mark Scholten profiteerde niet van het verlies van Barry. In zijn partij tegen Guido de Waal hield hij het redelijk lang vol maar na stukverlies was de partij gespeeld, alhoewel de winst een beetje raar tot stand kwam. Guido verloor zijn toren, maar dat maakte de weg vrij voor mat.


Menno Jaspers

Koen van de Velde en Erin Lucassen hielden elkaar in evenwicht. Erin zat met een randpion en de koning van Koen had het promotieveld.
Tom Noordzij was niet helemaal wakker want voordat hij goed en wel was begonnen had Marco Wellinga hem mat gezet.
Boy Wu speelde weer eens met vuur, maar nu was hij eerder bij de vijandelijke koning. Armando Noordzij kon niets aan het matnet van dame en paard doen.
Thomas Lichtendaal verraste met een overwinning op Ben Eppink. De koning van Ben werd uitgerookt en keurig midden op het bord mat gezet.
Quinten en Thomas Otte hielden het op remise, nadat Thomas de beste kansen had gekregen. Hij vindt zijn broertje te lief om mat te zetten.
Lars Boesmans behield met een keurige overwinning op Levi Denneboom de ingeslagen weg naar boven.
Lyanne Lucassen en Cory van Bellen probeerden het met een partijtje spiegelen. Cory was de eerste die er vanaf week en hij pakte de punten.

Andries Visser