Knappe overwinning van Armando Noordzij

Jeugdcompetitie ronde 38

Donderdag 4 juni 2009 - De computer had er afgelopen donderdag zin in, een aantal verrassende paringen bij het jeugdschaak kwamen uit het elektronische brein rollen. Daarop besloten de jeugdschakers ook maar hun beste beentje voor te zetten. Opvallend was de zege die Armando Noordzij op Menno Jaspers behaalde. Menno, nog in de race voor de eerste plaats in groep twee, kreeg geen voet aan de grond. Al vroeg in de partij verspeelde hij zijn dame tegen een toren, en even later met twee torens tegen een dame blokkeerde hij met zijn koning de lijn tussen zijn torens: weg torens en even later weg partij.


Armando Noordzij

Heel knap was ook de overwinning van Levi Denneboom op Thomas Lichtendaal. Levi nog niet zo lang aanwezig op de schaakclub, veroverde de dame van de gelouterde Thomas. En een aantal zetten later gaf Thomas de strijd op.
Boy Wu liet zich niet verrassen. Over de a-lijn kwamen drie stukken op de koning van Lars Boesmans afgestormd, dit was voor de verdediging van Lars een beetje teveel van het goede.
Marco Wellinga verslikte zich lelijk in Mark Scholten, al na luttele zetten stond Marco mat.
Koen van de Velde bracht met zorgvuldig spel Tom Noordzij steeds meer in verlegenheid. Het resulteerde in materiaalwinst en een overwinning.
Barry Broek beleefde wat benauwde ogenblikken tegen Erin Lucassen, en nadat zijn toren was verloren gegaan, werd het "alle hens aan dek". Maar een knap mat van Barry bezorgde hem alsnog de punten.
Job Elsendoorn versloeg met verzorgd spel de hogere geklasseerde Quinten Otte.
Thomas Otte met veel meer schaakervaring behept dan Lyanne Lucassen behaalde ook een overwinning en Cory van Bellen won na een lange partij van Kim van Loon.

Andries Visser