Schaaktoppers strompelend naar finish

Jeugdcompetitie ronde 40

Donderdag 18 juni 2009 - Met nog twee ronden te gaan, is de subtop bij Kijk Uit volledig de weg kwijt.
Mark Scholten op een knappe vierde plaats gerangschikt, verslikte zich bijna tegen Erin Lucassen. Erin in het begin uitstekend schakend, won een toren, paard en nog eens twee pionnen. Daarna ging bij Erin het schaaklichtje uit, verspeelde zijn voorsprong en verloor alsnog.
Barry Broek had niet het geluk van Mark, zijn tegenstander Armando Noordzij bleef wel bij de les. Na een goede openingsfase waarin Armando het initiatief had, werd er van beide kanten wat onzorgvuldig met de geboden kansen omgegaan. Armando zag na ruim een uur spelen en met nog een minuut op de klok het bevrijdende mat.


Job Elsendoorn behaalde een knappe overwinning op Ben Eppink

Koen van de Velde kwam tegen Menno Jaspers niet lekker in zijn spel. En het werd er zeker niet beter op toen hij door een trucje van Menno zijn dame verspeelde. Een penning op zijn koning en toren voltrok uiteindelijk het schaakvonnis over Koen.
Ingmar Visser speelde tegen Guido de Waal zijn vertrouwde spelletje. Een koningsloper fianchetto en met de dame pionnen naar voren. Guido kon niet de juiste verdediging vinden en moest toekijken hoe Ingmar langzaam maar zeker een aantal vrijpionnen creŽerde.
Boy Wu en Marco Wellinga speelden een soort Russische roulette schaak. Beide spelers hadden volop de mogelijkheden om mat te forceren. Zeker Marco, want Boy had niets gedaan om zijn witte velden te beschermen. Het was dan ook Marco die als eerste het mat vond.
Kim van Loon won gestaag steeds meer materiaal van Kirsten Broek en na een half uurtje spelen kwam Kim met wel een heel bijzonder mat op het bord met paard, loper en pion.
Job Elsendoorn hield Ben Eppink onder een stevige druk. Na een poosje spelen raakte Ben het spoor bijster, hij verloor stuk na stuk en Job kon er een knappe overwinning bijschrijven.
Levi Denneboom en Cory van Bellen hielden het na zetherhaling op remise. Opvallend waren de goede aanvalsopzetten van Levi, nu nog de "finishing touch".

Andries Visser