Jeugdschakers herstellen zich

Jeugdcompetitie ronde 41

Donderdag 25 juni 2009 - Na de desastreuze ronde van vorige week hebben de meeste schakers die nog voor de prijzen gaan een goede ronde gedraaid.
Barry Broek had dikke pech, hij moest tegen de lijstaanvoerder Ingmar Visser. Barry hield het lang vol maar moest in het eindspel zijn meerdere in Ingmar erkennen.
Mark Scholten speelde het spelletje nauwkeurig tegen Menno Jaspers. Daar hield hij een vol stuk aan over en na op het oog wat onduidelijk gemanoeuvreer, toverde hij een fraai mat met twee torens op het bord. Door deze overwinning staat Mark weer in de prijzen.
Koen van de Velde stelde zijn eerste plaats in groep twee veilig. Hij won van Marco Wellinga nadat Koen, net als Mark, ook al een stuk voorkwam. Maar hier mistte Marco een geweldige kans om een paard te winnen, daarna sloeg de aanval van Koen door.


Koen van de Velde stelde zijn eerste plaats in groep twee veilig

Erin Lucassen begon geweldig aan zijn partij, sloeg de hele koningsvleugel van Armando Noordzij van het bord. Maar Armando de laatste weken in absolute topvorm, bleef loeren op een kansje. En die kwam ook, met loper en toren en werd Erin mat gezet.
Ben Eppink is bezig aan een vrije val. Weken geleden verzekerde hij zich al van de eerste plaats in groep drie, daarna heeft Ben waarschijnlijk besloten om het wat rustiger aan te doen. Ditmaal was het Lars Boesmans die de complete verdediging van Ben oprolde en de partij besloot met een fraaie matzet.
Thomas Lichtendaal had het deze warme zomeravond ook niet. Al snel in zijn partij tegen Cory van Bellen blunderde hij zijn dame weg, bleef met een onmogelijke stelling zitten en gaf wijselijk op.
Job Elsendoorn behaalde met zijn overwinning op Kim van Loon minimaal de derde plaats in groep drie. Job zocht vanaf het begin het initiatief en vond uiteindelijk ook het gat in de defensie van Kim.
De aanvallen van Levi Denneboom sloegen deze avond wel door, Lyanne Lucassen werd na een half uurtje schaken mat gezet.

Andries Visser