Ingmar Visser voor 3e keer op rij jeugdkampioen

Barry Broek alsnog in de prijzen

Jeugdcompetitie ronde 42 (laatste ronde)

Donderdag 2 juli 2009 - Op de laatste speelavond van dit seizoen waren de meeste prijzen al vergeven. Maar de prijs waar dit seizoen bijzonder fel om is gevochten stond nog open. Dat was de derde plaats in groep ייn. Achter Ingmar Visser en Guido de Waal heeft een waar schaakslachtveld plaatsgevonden. Elke week was het stuivertje wisselen, en Barry Broek en Mark Scholten zouden in een onderling duel uitmaken wie definitief derde zou worden.
Barry trok vol goede moed ten aanval en ook Mark ging er eens goed voor zitten. Barry kreeg de aanval waar hij even te roekeloos werd en Mark een paard had kunnen winnen. Daarna sloot Barry de gelederen en liet Mark mat lopen.
Ingmar Visser, voor de derde maal kampioen op rij, versloeg Menno Jaspers. Nadat Menno beide torens had verloren vond hij het welletjes en gaf op.


Jeugdkampioen Ingmar Visser

Guido de Waal had moeite met de in goede vorm zijnde Armando Noordzij. Maar na een paar hachelijke momenten voor de koning van Guido, nam Guido de touwtjes in handen en Armando verzuimde de juiste verdediging te kiezen en liep mat.
Job Elsendoorn voerde een kunststukje op. Nadat hij in de openingsfase totaal overlopen werd door Boy Wu, kreeg hij zijn koning toch nog in veiligheid en gaf met een keurig mat Boy Wu het nakijken.
Erin Lucassen haalde met een mooie zet de dame van Tom Noordzij van het bord, waarna Tom een verloren partij speelde.
Marco Wellinga won veel materiaal van Ben Eppink en dat liep niet goed af voor Ben.
Cory van Bellen moest met nog ייn minuutje op de klok met toren en paard het mat zoeken tegen Kirsten Broek. Dat lukte niet en de partij werd remise.
Kim van Loon stond met zoveel stukken op de alleenstaande koning van Lyanne Lucassen gericht dat Lyanne alleen nog maar de strijd kon staken.

Andries Visser