Jeugd Kijk Uit begonnen

Jeugdcompetitie ronde 1

Donderdag 20 augustus 2009 - Afgelopen donderdag is bij schaakclub Kijk Uit de jeugd aan het nieuwe schaakseizoen begonnen. Als een soort van welkom werden diverse schakers getrakteerd op een stortbui die een einde aan een verzengend hete dag maakte.
De opkomst was nog niet echt in astronomische getale, maar gezien het weer zal daar nog wel verandering in komen.
Bij de partijen die gespeeld werden haalde Marco Wellinga verrassend een overwinning op Koen van de Velde, de groep twee winnaar van afgelopen seizoen. Na twee blunders aan beide kanten ging Marco beter met zijn paard om dan Koen, dat resulteerde in torenwinst en de partij was gespeeld.


Marco Wellinga won verrassend van Koen van de Velde

Job Elsendoorn leek tegen Quinten Otte de overwinning te gaan pakken. Concentratieverlies bij Job hielp Quinten alsnog in het zadel. Maar ook het feestje voor Quinten ging niet door, want het werd uiteindelijk pat.
Bij Lars Boesmans en Kirsten Broek was hetzelfde tafereel gaande. Lars dicteerde het spel, kreeg enorme kansen, maar op het moment suprÍme, zette hij Kirsten pat.
Armando Noordzij, met wat meer schaakervaring behept, overkwam het niet tegen Boy Wu. Hij nam hij ruim zijn tijd om de winnende combinatie op het bord te toveren. Daarvoor had Armando al goede kansen gekregen, maar dameverlies verhinderde een snelle overwinning.
Debutante Giveny Otte hield Levi Denneboom lang bezig op het bord, maar in de slotfase sloeg Levi toe.
Titelfavoriet Guido de Waal maakte tegen Barry Broek indruk. Nadat Barry eerst in een pionvork was gelopen, zette Guido een prachtaanval op, en met een briljante paardzet werd het lot over Barry bezegeld.
Volgende week hopelijk wat meer schakers en ook worden dan de bekers uitgereikt aan de prijswinnaars van vorig seizoen.

Andries Visser