Een onwaarschijnlijk mat van Thomas Lichtendaal

Jeugdcompetitie ronde 6

Donderdag 24 september 2009 - Soms schieten ook schakers uit hun slof. Donderdagavond was het Thomas Lichtendaal die Boy Wu verbouwereerd achterliet op het bord. Na een zeer onverwachte loperzet zag Boy tot zijn ontzetting dat hij mat stond.
Ook Job Elsendoorn liet een knap mat op het bord zien. Na eerst zijn dame te hebben verloren, ging Job er eens extra voor zitten en met twee paarden en een pion werd Levi Denneboom mat gezet.
Koen van de Velde ging knap mee tegen de dit seizoen oppermachtige Guido de Waal. Totdat een pionvork een ruw een einde maakte aan zijn stelling. Koen ging forceren en kwam drie lichte stukken achter. Weliswaar kreeg hij promotiekansen, maar die werden door Guido onschadelijk gemaakt.


Thomas Lichtendaal

Thomas Otte won al snel een paard van Armando Noordzij die niet echt zijn dag had. Nadat de ergste paardvork op het bord was verschenen, kon Armando de stukken in de doos doen en was het pleit in het voordeel van Thomas beslecht.
Cory van Bellen moest al zijn schaakervaring in de strijd werpen om van Giveny Otte te winnen. Terwijl Quinten Otte het niet kon bolwerken tegen Ben Eppink. Met dame en toren sloeg Ben de koningsstelling open om daarna mat te zetten.
In de debutantenstrijd won Jim Hesseling van Brian Haasnoot en Michiel van der Valk van Jasper Steeman.
De kortste partij werd gespeeld tussen Lars Boesmans en Menno Jaspers, Lars liep al snel mat. En de langste partij ging tussen Barry Broek en Mark Scholten. Barry kreeg het initiatief en leek makkelijk te winnen. Maar Mark vocht zich terug. Na een lange strijd was het toch Barry die de zege pakte.

Andries Visser