Door de bomen het bos niet meer zien

Jeugdcompetitie ronde 9

Donderdag 15 oktober 2009 - Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan zijn de jeugdschakers van Kijk Uit waarschijnlijk zo onder de indruk van de bomen dat ze het bos uit het oog verliezen. Althans dat was het beeld op veel schaakborden. Veel schakers waren te gefixeerd op één punt terwijl de rest van het bord een beetje aan de zijlijn stond. Groot was dan ook af en toe de verbazing als er weer eens materiaal verloren ging.
Marco Wellinga, goed partij gevend tegen Guido de Waal, dacht een pionnetje te winnen. Het werd helaas voor Marco verlies van een toren en de partij glipte tussen zijn vingers door.
Ben Eppink kwam niet in de partij tegen Barry Broek. Barry confisqueerde al in een vroeg stadium de dame van Ben. Daarna was het eenrichtingsverkeer en kon Barry de punten in ontvangst nemen.


Ben Eppink kwam niet in de partij tegen Barry Broek

Mark Scholten moest het tegen de hooggeklasseerde Michiel van de Valk opnemen. Michiel die pas zijn derde partij op de club speelde, gaf goed partij maar moest toch toezien hoe Mark het met een dame en paardaanval de partij besliste.
De broederstrijd tussen Thomas en Quinten Otte werd deze keer in het voordeel van Thomas beslist. Thomas kreeg groot voordeel en toen hij met dame en toren de verdediging van Quinten kwam binnen zeilen was de strijd beslist.
Menno Jaspers moest moeite doen om het mat te vinden tegen Jim Hessling. Laatstgenoemde had nog een hele leuke truc in zijn stelling geweven om de dame van Menno te winnen, maar Menno bleef geroutineerd bij de les en won de partij.
Boy Wu had weer eens een lokzetje van stal gehaald, dreigen met een vrijpion om vervolgens mat met de toren te zetten. Het lukte allemaal wonderwel tegen Job Elsendoorn.
Dan werden er nog drie remises gespeeld. Lars Boesmans liet Brian Haasnoot ontsnappen met pat. Cory van Bellen en Levi Denneboom hielden op een redelijk vol bord het op remise en ook Jasper Steeman en Giveny Otte gaven na een half uur spelen elkaar een hand om het punt te delen.

Andries Visser