Ervaring jeugd Kijk Uit geeft doorslag

Jeugdcompetitie ronde 11

Donderdag 29 oktober 2009 - De ranglijst bij de schaakjeugd geeft na elf ronden gespeeld te hebben een vertrouwd beeld, de ervaren schakers staan bovenaan.
Michiel van de Valk, pas in zijn vierde partij op de club, vocht voor wat hij waard was tegen Thomas Lichtendaal, maar moest in het eindspel buigen tegen Thomas. Guido de Waal is dit seizoen bij de jeugd onverslaanbaar. Barry Broek probeerde alles uit de kast te halen, maar het mocht niet baten, Guido pakte ook nu de winst. Barry wist genoeg en meldde dat hij zijn stappenplan weer gevonden had en weer aan de slag gaat.


Quinten Otte bezet de eerste plaats in groep 3

Armando Noordzij dacht een zet tekort te komen tegen Marco Wellinga. Het bleek niet zo. Marco won, de aanval van Armando bleek toch niet helemaal correct. Menno Jaspers moest toezien hoe Thomas Otte met grof geweld zijn stelling binnenviel. Daarna was Menno de weg kwijt en Thomas behaalde een knappe zege. Ben Eppink versloeg Boy Wu in een open gevecht. Boy vond dat hij zelf maar dom had gespeeld.
Quinten Otte veegde de hele damevleugel van Job Elsendoorn van het bord en bezet nu de eerste plaats in groep drie. Bij Julius Riepert en Jasper Steeman ging het na gelijkopgaande strijd niet meer helemaal volgens de regels, zodat er tot remise werd besloten.
Voor remise vocht ook Giveny Otte tegen Cory van Bellen, maar Cory wist toch nog een geslaagde mataanval te vinden. Mark Scholten raakte van het juiste schaakpad tegen Koen van de Velde en verloor materiaal. De overwinning leek in zicht voor Koen. Die kwam dan ook wel, maar zonde was wel dat Koen een leuke aftrekaanval over het hoofd zag waardoor de koning van Mark in een matnet terecht zou komen. En tenslotte won Lars Boesmans na een gelijkopgaande partij van Levi Denneboom.

Andries Visser