Guido de Waal jeugdkampioen bij Kijk Uit

Jeugdcompetitie laatste ronde (44)

Donderdag 8 juli 2010 - Guido de Waal heeft Ingmar Visser afgelost als kampioen bij de jeugd, met alleen maar overwinningen en slechts één remise, en dan ook nog eens pat.. Guido was al lang voor het einde van de jeugdcompetitie kampioen, een indrukwekkende prestatie. Mark Scholten was de enige die nog een beetje in de voetsporen van Guido kon blijven en behaalde een keurige tweede plaats.


Jeugdkampioen 2009-2010 Guido de Waal

In groep twee was het voornamelijk een strijd tussen Armando Noordzij en Thomas Otte. Armando won de strijd. Op de laatste clubavond zaten de twee ook tegen elkaar en dat ze aan elkaar gewaagd zijn, bleek ook ditmaal. Na ruim een uur spel was het Armando die uiteindelijk aan het langste eind trok.
In groep drie behaalde Lars Boesmans een keurige eerste plaats. Lars speelt steeds sterker en ook gerenommeerde tegenstanders zoals bijvoorbeeld vorige week toen hij Marco Wellinga verraste. Quinten Otte deed het keurig met een tweede plaats.
Donderdag 8 juli was de laatste speelavond van het seizoen. Barry Broek kon het niet bolwerken tegen Marco Wellinga en liep mat. Job Elsendoorn liet zien dat hij over meer schaakervaring beschikt dan Michiel van der Valk. Quinten Otte en Lars Boesmans hielden elkaar in evenwicht en ook Giveny Otte en Jens Elsendoorn besloten tot remise. En tenslotte won Levi Denneboom van Jeroen van der Valk..
Vanaf deze plek wens ik iedereen een fijne vakantie toe.

Andries Visser