Schaakjeugd bij Kijk Uit begonnen

Jeugdcompetitie ronde 1

Donderdag 26 augustus 2010 - Na een lange zomervakantie is de jeugd van Kijk uit aan het nieuwe seizoen begonnen.
Echte titelfavorieten zijn er niet. Mark Scholten en Barry Broek, die reeds hun eerste stappen bij de senioren hebben gezet, zullen hun schaakkennis moeten laten zien. Mark Scholten slaagde met vlag en wimpel voor deze opdracht. De zoals altijd enthousiast op de aanval spelende Boy Wu werd kalm opgewacht. De aanvallen werden onschadelijk gemaakt, Mark nam het initiatief over en liet Boy mat lopen.


De schaakjeugd is weer begonnen

Bij Barry Broek liep het niet echt. ís Middags nog in het vliegtuig en ís avonds alweer achter het bord. Het leek een beetje teveel van het goede en dat was het ook. Lars Boesmans won al snel de dame. Barry spartelde nog wel wat tegen maar moest uiteindelijk de punten aan Lars laten.
Armando Noordzij moest de punten laten aan Marco Wellinga. Langzaam werd de koning van Armando naar de hoek gedreven en liep daar mat..
Michiel van der Valk trof het niet met zijn tegenstander. Job Elsendoorn, al veel stappenboekjes verder, liet zien dat hij er een hoop van heeft opgestoken. Hij won de partij.
Jeroen van de Valk bracht het familie onderonsje in evenwicht. Al in een vroeg stadium van de partij won hij van Jens Elsendoorn.
Sophie en Rens Denneboom speelden een vriendschappelijk potje tegen elkaar onder het toeziend oog van grote broer Levi..