Kijk Uit III

"Paradepaardje of nachtmerrie?!"

Kijk-Uit 3 - Purmerend 7    3½ - 4½

Maandag 11 oktober 1999

Het zal je maar gebeuren. Je staat erbij en kijkt ernaar en denkt: kon ik maar ingrijpen en ze de goede richting insturen. Twee zekere winst partijen op een knullige manier uit handen geven deed ons de das om. In plaats van een overwinning werd het toch nog verlies.

Bij een gelijke stand van 1,5 - 1,5 stonden de partijen van Gerrit Nanne en Arent Boer nog zo goed als gewonnen, maar in plaats 2 punten werd het slechts een halfje. Gerrit stond een stuk en drie pionnen voor en Arend Boer een volle toren in het eindspel. Onbegrijpelijk als je ziet hoe er dan te snel gespeeld wordt en daardoor veel foute zetten worden gedaan. Een heel knappe partij stelde Jan Bontenbal aan het eerste bord en won verdiend. Was hij het paradepaardje?

Aan het tweede bord speelde Peter Duijn een goede partij, maar liet in het eindspel zijn pionnen opeten door de vijandelijke koning. Er had m.i. minstens remise ingezeten.

Arnold vd Kammen speelde weer, zoals hij altijd doet, vreemde openingen. Ook hij had een stuk gewonnen maar bleef geconcentreerd spelen en zette het wel in winst om. Nico Nanne ging in de opening al in de fout en moest de hele partij voorzichtig spelen. Derhalve ging hij toch langzaam maar zeker ten onder. Kesnar won op overtuigende wijze door al snel een stuk te winnen en de partij daarna rustig uit te spelen. Winst dus.

Hajo de Vries speelde voor het eerst mee voor de bond en moest ervaren dat het toch niet makkelijk was. Na een zeer onregelmatige opening kwam hij steeds moeilijker te staan en verloor de kwal en een pion en dat kostte hem de partij. Het moet mij als teamleider toch even van het hart dat er niet geconcentreerd genoeg en te snel wordt gespeeld door sommige spelers. Men zal meer aan het team belang moeten denken en niet aan de persoonlijke belangen.

En onnodig verlies was hiervan het gevolg. Een nachtmerrie voor de teamleider.

Teamleider Harry Olivier

Gedetailleerde uitslagen

Kijk Uit 3 - Purmerend 7 3 ½ - 4 ½
J. Bontenbal - T. Huisman 1 - 0
P. Duyn - W. Goosen 0 - 1
A. v.d. Kammen - J. Wickel 1 - 0
N. Nanne - C. ten Woude 0 - 1
S. Kesnar - G.A. Lonnee 1 - 0
G. Nanne - J. v. Oostveen 0 - 1
A. Boer - Th. Koops ½ - ½
H. de Vries - G. v.d. Wal 0 - 1

Voor de persoonlijke scores van de spelers over het hele seizoen click hier.