Pat Mat 3 - Kijk Uit 3    6˝ - 1˝

Op donderdag 11 november j.l. moest het derde team aantreden tegen Pat Mat 3 en kreeg 'n grote nederlaag te slikken; met twee invallers die al snel moesten capituleren.

René Koens en Jasper van Tongeren moesten al heel snel opgeven, de een na 12 zetten door te weinig openingskennis en de ander door dameverlies.

Na deze snelle achterstand kwam het eerste halfje van Jan Bontenbal die aan het eerste bord tegen Lameris goed spel bood, maar tegen 'n taaie tegenstander speelde. Er zat niets anders op dan in remise te berusten.

Gezien de stand op dat moment op de andere borden vreesde ik al het ergste voor ons.

Nico Nanne, Sjef Kesnar en Peter Duijn stonden erg gedrukt en deze stellingen waren ook niet te houden.

Alleen Arent Boer en Arnold van der Kammen hadden winststellingen tot het moment dat Arnold 'n black-out kreeg en pardoes zijn dame weggaf. Zouden verhuisperikelen hieraan ten grondslag hebben gelegen?

Arent daarentegen won al snel 'n stuk en won als enige zijn partij. Deze keer speelde hij 'n degelijke partij en nadat na 20 zetten de dames werden geruild, kon hij de partij rustig uitspelen.

Jasper is nog te zwak voor dit milieu en kreeg al snel het deksel op z'n neus. Jammer, maar 'n ervaring rijker, denk ik. Hem valt niets te verwijten.

Dat René al zo snel verloor, viel me eerlijk gezegd, toch wat tegen; hij kan volgens mij beter.

Al met al 'n verdiende nederlaag en hierna zie ik het voor het verloop van de competitie somber in. Het is de realiteit van dit moment dat dit team toch te zwak is. Ik hoop in ieder geval dat we nog wel wat puntjes zullen halen, al wordt het moeilijk.

Teamleider Harry Olivier

Gedetailleerde uitslagen

Pat Mat 3 - Kijk Uit 3
R. Lameris - J. Bontenbal ˝ - ˝
W. v.d. Laan - P. Duijn 1 - 0
F. v.d. Heyde - A. v.d. Kammen 1 - 0
W. de Hen - N. Nanne 1 - 0
C. Meems - J. Kesnar 1 - 0
G. Horst - R. Koens 1 - 0
E. Webbe - J. v. Tongeren jr. 1 - 0
S. Chavez - A. Boer 0 - 1
Totaal 6˝ - 1˝

Voor de persoonlijke scores van de spelers over het hele seizoen click hier.