Ronde 3: Kijk Uit 3 – Purmerend 6

"De zeurprijs show?!"

Op sinterklaas avond speelde het derde team zijn derde bondswedstrijd tegen Purmerend 6 en kreeg een "zevenklapper" om de oren.

Met 2 schamele remises van Duijn en Bontenbal aan de eerste 2 borden was de koek op.

Door beide spelers een goede partij met weinig spectaculair schaak. Een beetje mat! (1-1)
Hierna ging het erg hard bergafwaarts.
Arend Boer (bord 7) moest zijn meerdere erkennen tegen Melchers en kon door kwaliteitsverlies en daarna nog twee pionnen opgegeven. (1-2)
Invaller Floor Schoone moest de tweede nederlaag incasseren tegen Gordijn. Hij heeft z’n best gedaan, maar kon tegen de koningsaanval van zijn tegenstander niet de juiste zetten vinden. (1-3)
De derde nederlaag kwam op naam van Arnold, die aan bord drie met zwart zijn stelling onnodig verzwakte door zijn pionnen te snel op te spelen en daarmede zijn stelling tot een puinhoop maakte, verloor een stuk op de 18e zet en later nog 2 pionnen. (1-4)
Hierna was het de beurt aan Nico Nanne die altijd slecht uit de opening komt, hierdoor ontwikkelingsachterstand opliep en zo de hele partij door moet knokken tegen de bierkaai. (1-5)
Dat de invaller René Koens (voor Peter Weeren) verloor was jammer, want hij had minstens remise verdiend, maar zijn tegenstander Bruins weigerde dit aanbod en ging tot aan het gaatje. (1-6)
Als laatste speelde Hajo de Vries aan het achtste bord een heel goede partij. Had volgens mij winstkansen maar ging in het eindspel kleine foutjes maken, waardoor hij moest capituleren. (1-7)
Alles bij elkaar een zeer pijnlijke nederlaag en mocht ik wat negatief overkomen, dan is dat jammer, maar ik kan het niet mooier maken dan het is. De tegenstanders zijn gewoon een maatje te groot voor dit team.

Teamleider Harry Olivier

Kijk Uit 3 Purmerend 6 1 - 7
J. Bontenbal - R. Marcelis ˝ - ˝
P. Duyn - A. Stoelendreyer ˝ - ˝
A. v.d. Kammen - R. Harmsen 0 - 1
N. Nanne - P. Hogervorst 0 - 1
F. Schoone - S. Goddijn 0 - 1
R. Koens - P. Bruins 0 - 1
A. Boer - B.J. Melchers 0 - 1
H. de Vries - R. Triep 0 - 1

Voor de persoonlijke scores van de spelers over het hele seizoen click hier.