Kijk Uit 3 – ZSC/Saende 5    6 – 2

Vrijdag 3 maart 2000

Het mocht niet zo zijn. In mijn vorige verslag had ik er melding van gemaakt dat we misschien tegen ZSC/Saende wat punten zouden kunnen scoren. Helaas! Het wegvallen van Arnold v.d. Kammen en het niet meespelen van Peter Duijn en Arent Boer hebben het team "waarschijnlijk" de das om gedaan. Daar kwam nog bij dat Jan Bontenbal niet helemaal lekker was en zijn eerste nederlaag te slikken kreeg. Met als invallers de twee van Tongerens was dit team veel te zwak geworden. René Koens kon niet meespelen (vakantie) en Floor Schoone was nog ziek.

We kwamen al heel snel op een 2 – 0 achterstand doordat Jos en Gerrit het na respectievelijk 10 en 12 zetten (!?) konden opgeven. Sjef Kesnar bracht hierna de stand nog wel tot 1 – 2 terug door het vierpaardenspel met twee stukken winst te besluiten. Hierna ging het snel bergafwaarts. Jasper moest ook al snel het onderspit delven in een Schotse opening. Hij speelt niet geconcentreerd genoeg; is te gauw afgeleid van wat er om hem heen gebeurd: 1 – 3
Het werd 1 – 4 toen Jan Bontenbal het voor gezien hield in een Spaanse opening. Na verlies van twee pionnen na een stukoffer, kon hij na 22 zetten opgeven.
Hierna een remise van Ab van Katwijk die zwaar bevochten was. Hij deed het met een pion minder toch heel knap: 1˝ - 4˝.
Hayo de Vries verloor hierna door een verkeerd paardoffer op f7 wat in stukverlies resulteerde. Zwart kreeg sterke centrumpionnen en won makkelijk: 1˝ - 5˝.
Dat Nico hierna nog een punt toevoegde aan de uitslag was alleen maar verdienstelijk voor hem zelf. Al maakte hij het zichzelf nog moeilijk door twee sterke vrijpionnen op de 6e rij in te ruilen voor een stuk. Maar het was genoeg voor de winst: 2˝ - 5˝.

Al met al toch nog een grote nederlaag. Het zal moeilijk worden nog wat punten te behalen met nog twee uitwedstrijden tegen Bakkum en VHS in het vooruitzicht. Maar wie weet!?

Harry Olivier

Gedetailleerde uitslagen

Kijk Uit 3

-

ZSC/Saende 5
1. J. Bontenbal

-

B. Smit

0

-

1

2. J. Kesnar

-

D. Habich

1

-

0

3. A. van Katwijk

-

P. Prast

˝

-

˝

4. N. Nanne

-

J. Michel

1

-

0

5. J. van Tongeren jr.

-

R. Schoots

0

-

1

6. G. Nanne

-

K. Snip

0

-

1

7. J. van Tongeren sr.

-

H. Dupon

0

-

1

8. H. de Vries

-

M. Moes

0

-

1

Totaal

2˝

-

5˝

Voor de persoonlijke scores van de spelers over het hele seizoen click hier.