Bakkum 2 – Kijk Uit 3    6½ – 1½

Op dinsdag 21 maart speelde het 3e een uitwedstrijd tegen Bakkum 2.
We moesten met vier! invallers aantreden. Peter Duijn, Hajo de Vries, Ab van Katwijk en Gerrit Nanne hadden om uiteenlopende redenen afgezegd. Het was moeilijk een volledig team samen te stellen. Na veel bellen lukte dat uiteindelijk.
Toen hadden we ook nog een vervoersprobleem, daar we maar één auto hadden. Eerst André Kunst gebeld maar die had andere verplichtingen. Daarna Sinclair Koelemij gebeld en die was bereid ons weg te brengen waarvoor onze hartelijke dank.

Mijn dank gaat ook uit naar de invallers die bereid waren om mee te spelen: René Koens, Patrick de Koning en vader en zoon van Tongeren. En tot mijn verbazing waren zij het die de punten scoorden en lieten de vaste spelers het deze keer afweten. Vooral voor de familie van Tongeren was het een succes daar zij als enige de anderhalve punt scoorde en de rest verloor. Meestal was het andersom.

De eerste nul kwam op naam van Sjef Kesnar die zijn openingen niet kent en eerst de h-pion liet afsnoepen en daarna was zijn koningsstelling een puinhoop.
De tweede nul was niet nodig geweest, maar Patrick de Koning beging een blunder in het toreneindspel. Remise was hier verdiend en op zijn plaats geweest.
De derde nul werd door Nico Nanne genoteerd die evenals Sjef zijn opening verwaarloost en een centrumpion moest inleveren. Hierna werd het voor hem te moeilijk om nog een redelijk resultaat neer te zetten.
Het werd al snel 4 – 0 toen ook Arent Boer zijn tegenstander een handje hielp door gewoon te snel te spelen.
Hierna schaarde Jan Bontenbal zich ook in het rijtje van verliezers. Da anders zo gedegen spelende Bontenbal kon vanavond geen potten breken. Na zo’n 2 uur spelen van de 3 uur, stond de uitslag al vast.
Dat hierna vader en zoon van Tongeren nog 1½ punt scoorden, was leuk voor henzelf en ze redden hiermee de eer, maar de grote nederlaag stond vast. Ook al omdat Jos het punt cadeau kreeg van zijn tegenstander. De man dacht dat hij mat achter de paaltjes ging, wat niet zo was, en gaf op nadat Jos zijn dame geslagen had. Hij kon gewoon terugslaan en na schaak op de achterste rij had hij zelfs twee stukken die er tussen gezet konden worden.
Jasper liet zich de winst ontgaan door eerst een stuk te winnen en dat later weer gewoon terug te geven waarna hij nog een remise-achtige stelling overhield. Daar de stand daartoe aanleiding gaf, besloten ze maar tot het tekenen van de vrede: 6½ - 1½

Teamleider Harry Olivier

Gedetailleerde uitslagen

Bakkum 2

-

Kijk Uit 3
M. v.d. Himst

-

J. Bontenbal

1

-

0

A. Hollanders

-

J. Kesnar

1

-

0

A. Twisk

-

A. Boer

1

-

0

G. Zonneveld

-

N. Nanne

1

-

0

L. Zonneveld

-

J. van Tongeren jr.

½

-

½

S. Gaastra

-

R. Koens

1

-

0

F. Smits

-

P. de Koning

1

-

0

G. v.d. Geest

-

J. van Tongeren sr.

0

-

1

Totaal

6½

-

1½

Voor de persoonlijke scores van de spelers over het hele seizoen click hier.