Colleen Otten zet achtervolging
in op Nikolai Drel

Keizercompetitie ronde 13

Nikolai Drel blijft maar scoren, dit keer was Frank Buijck zijn slachtoffer, maar Colleen Otten heeft de achtervolging ingezet door een solide overwinning op Peter van Nieuwenhuizen. Het verschil tussen Nikolai en Colleen bedraagt minder dan 10 punten. Nikolai won van Frank door in het eindspel net een pionnetje meer over te houden terwijl Colleen al vanaf het begin Peter in de verdediging drukte en het eindspel met de betere loper in winst wist om te zetten.
Sinclair Koelemij  en André Kunst proberen dit viertal bij te houden met overwinningen op respectievelijk Peter Hamersma en Dick Kruijff. Zowel Dick als Sinclair verdedigden zich met De Leeuw. Dick speelde echter iets te passief, kwam in de verdrukking en blunderde in gedronegn stelling een paard weg. Peter speelde Sinclair precies in de kaart, liet een lijn tegen zijn kort gerokeerde koning openen en kon geen sluitende verdediging meer vinden.
Onze nieuwe aanwinst Jaap Kramer liet ook een solide overwinning bijtekenen. Tegen routiniër Henk van Nieuwenhuizen wist hij in een eindspel terecht te komen met een paard tegen een vrijpion meer. Met subtiel spel werd de vrijpion geblokkeerd en kon het paard de laatste pionnen van Henk verorberen waarna de winst eenvoudig was.
De beiden Arenden (Arend Boer en Arent van Nieukerken) speelden een blizpartij. Na een uurtje spelen en 30 zetten was het voorbij. Arent was een maatje te groot voor Arend. Datzelfde gold voor Sebastiaan van Westerop die door zijn lage klassering tegen Marcel Sondervan moest aantreden. Sebastiaan won groot materiaal waartegen Marcel niets meer kon uitrichten.
Maarten Gouda heeft zijn vorm definitief hervonden. Zijn laatste verliespartij dateert alweer uit de 8e ronde. Dit keer moest Patrick de Koning eraan geloven. Dat kan niet van René Koens gezegd worden. René's laatste overwinning was in ronde 4. Hoewel René de vorige partij tegen Ab van Katwijk nog remise hield, moest hij dit keer het hoofd buigen.
Hans Wijdoogen en Peter Duijn remiseerden hoewel Hans een loper meer had. De loper stond echter zo passief dat het meer een pion leek. Remise dus. Ook remise werd de partij tussen Jan Bontenbal en Andries Visser. Hoewel Andries diep zuchtend en het hoofd stevig ondersteunend met de handen er remise van maakte, beweerde hij dat hij had kunnen winnen. Schakerslatijn dus.

Gedetailleerde uitslagen

Henk van Nieuwenhuizen   Jaap Kramer 0 - 1
Arend Boer - Arent van Nieukerken 0 - 1
Marcel Sondervan - Sebastiaan van Westerop    0 - 1
Patrick de Koning - Maarten Gouda 0 - 1
René Koens - Ab van Katwijk 0 - 1
Peter Hamersma - Sinclair Koelemij 0 - 1
Jan Bontenbal - Andries Visser ˝ - ˝
Peter Duijn - Hans Wijdoogen ˝ - ˝
Nikolai Drel - Frank Buijck 1 - 0
Colleen Otten - Peter van Nieuwenhuizen 1 - 0
André Kunst - Dick Kruijff 1 - 0