Schaken doe je bij "Kijk Uit"

Keizercompetitie ronde 12

Afgelopen vrijdag, zoals elke week, werd weer een ronde afgewerkt van de interne schaakcompetitie in de voormalige Jan Ligthart school aan de Eksterlaan. 22 schakers waren in actie voor de interne competitie van de club. Veel spanning en sensatie. Aan de kop van de ranglijst veranderde weinig, daar André Kunst en Colleen Otten na een langdurige 12 zetten partij tot remise besloten. Sebastiaan van Westerop liet zien dat hij over grote kwaliteiten beschikt, hoewel hij het niet cadeau kreeg tegen René Heilig. Peter Hamersma bewees zich weer tegen René Hennipman en Jan Geus kreeg op de 15e zet een dame cadeau, waarna Hajo de Vries meteen opgaf. Jan Bontenbal leverde een knappe prestatie door Dick Kruijff op een remise te houden.


Dick Kruijff tegen Jan Bontenbal

Ingmar Visser leverde strijd tegen Patrick de Koning. Patrick hield stand en won knap. Andries Visser werd weggespeeld door de sterke Arent van Nieukerken. Floor Schoone kwam goed uit de opening tegen Frank Buijck maar moest toch het onderspit delven. Elsje Uphaus doet het steeds beter en maakte het René Koens knap moeilijk. René vocht terug en kon toch nog winnen. Sjef Rosier won weer eens, dit keer was Tom van der Vlugt het slachtoffer. Piet Lanser behaalde een overwinning op Kees de Boer.

Volledige uitslag:
1. André Kunst - Colleen Otten remise
2. Sebastiaan v Westerop - René Heilig 1-0
3. Peter Hamersma - Andre Hennipman 1-0
4. Jan Geus - Hajo de Vries 1-0
5. Jan Bontenbal - Dick Kruijff remise
6. Ingmar Visser - Patrick de Koning 0-1
7. Andries Visser - Arent v Nieukerken 0-1
8. Floor Schoone - Frank Buijck 0-1
9. Elsje Uphaus - René Koens 0-1
10. Sjef Rosier - Tom v d Vlugt 1-0
11. Piet Lanser - Kees de Boer 1-0

Heeft u ook interesse om te schaken. Kom langs vrijdagavond om 20:00 uur beginnen we. U kunt altijd meespelen wij zorgen voor een tegenstander. Heeft u interesse om te leren schaken neem dan contact op met Jan Geus telefoon 0255-516338.

Jan Geus