Dick Wijker verslaat zijn schaakmeester

Keizercompetitie ronde 17

De 17e speelronde van de interne schaakcompetitie stond afgelopen vrijdag op het programma. Om 10 minuten over acht was weer duidelijk wie welke tegenstander mocht bevechten. Wim Geels speelde met wit Italiaans met het gevaarlijke Pg5 tegen Louwe Post. Dankzij de knappe verdediging van Louwe wist deze de partij naar zich toe te trekken en met een dubbele aanval met zijn paard de kwaliteit te veroveren en die te winnen. De al 40 jaar schakende Jaap Beekhuis moest het opnemen tegen de nieuwkomer Elsje Uphaus. Het werd een Slavische partij. Elsje liet zien dat ze in de korte tijd dat ze serieus met schaken bezig is al enorme vorderingen maakt. Jaap moest tot de bodem gaan om haar te verslaan. René Hennipman speelde een goede partij tegen Patrick de Koning en kon remise afdwingen. André Kunst maakte korte mette met René Heilig die geen raad wist met de Grand-Prix variant van het Siciliaans. Kees de Boer leverde een knappe prestatie en versloeg ondanks een materiele achterstand Tom van der Vlugt.


Kees de Boer versloeg Tom van der Vlugt

Dick Kruijff speelde met zwart een meesterlijke Leeuw, Hajo de Vries werd het slachtoffer. Dick Wijker is het gelukt zijn schaakmeester Andries Visser eindelijk na jaren les te verslaan, maar dit zal zeker niet de laatste keer zijn. Hoewel Andries wel op wraak belust zal zijn. Piet Lanser die ook steeds beter gaat schaken, ging dit keer in de fout door zijn dame te lang in een batterij van paard en loper te laten staan. Toen hij ook nog op een verkeerde manier het schaak ging opheffen werd het een ramp en verloor hij van Sjef Rosier. Floor Schoone pakte de financietto verdediging van Ingmar Visser goed aan en won. Al met al weer een boeiende schaak avond. De lessen aan de volwassenen op donderdagavond werpen zijn vruchten af wat betreft de kwaliteit van de partijen. Dat is te zien aan het spel van de deelnemers.

Komende vrijdag 23 december 2005 wordt het 51e snelschaakkampioenschap van Kijk Uit georganiseerd. Vijf minuten per persoon per partij. Er zijn prijzen voor de kampioen, de sterkste onder 1700 ELO en de sterkste onder 1400 ELO. Graag verwelkomen we deze avond ook oud-leden.

Vrijdag 30 december is er geen schaken. Vrijdag 6 januari 2006 beginnen we weer in het nieuwe jaar.

Heeft u ook interesse om te schaken. Kom langs vrijdagavond om 20:00 uur beginnen we. U kunt altijd meespelen, wij zorgen voor een tegenstander. Voor inlichtingen kunt U terecht o.a. bij Jan Geus telefoon 0255-516338.

Jan Geus