Kijk Uit 3 genadeloos onderuit tegen Santpoort

Kijk Uit 3 - Santpoort 4   ½ - 3½

Omdat alle drie de bondsteams deze dagen moesten spelen, was de speelzaal in de Eksterlaan maar magertjes gevuld met schakers. Kijk Uit 2 speelde in Zandvoort en de gladiatoren van het eerste bereidden zich voor op de slag bij Voorschoten. Het zal dit gebrek aan aandacht en ambiance geweest zijn wat het derde heeft genekt. (Een betere smoes is niet verzinnen.)  Bijna alle tegenstanders van Santpoort waren goede bekenden van de Kijk Uiters en de verwachtingen waren hoog gespannen.
Op bord één mocht Peter Duijn het opnemen tegen Leo Kruisselbrink, de interim teamleider van Santpoort. Leo had duidelijk meer tijd nodig om een antwoord te vinden op de altijd listig uit de hoek komende Peter. Even leek het er op dat Peter zijn tegenstander zoveel problemen had bezorgd dat deze niet genoeg had aan de negentig minuten voor zijn zesendertig zetten. Maar de Santpoorter overleefde de tijdcontrole en had zelfs nog een pion meer. De stelling stond echter muurvast en er werd tot remise besloten.
Deze remise betekende meteen ook de winst voor Santpoort want daarvoor had Dick Wijker het hoofd al moeten buigen voor Roman Schumacher en moest René Koens opgeven tegen Ton Haver.
Aan bord twee speelden Dick en Roman, twee jeugdspelers, hun partij en met wat minder jeugdig gedrag had Dick wellicht de partij wat langer kunnen laten voortduren.
René en Ton speelde een Italiaanse partij op hun manier, en kennelijk zodanig dat Ton hier beter in thuis was. René kon kiezen, of mat gaan of zijn dame verliezen. Na niet al te lang nadenken besloot hij maar op te geven.
Op bord drie tenslotte speelde Sjef Rosier tegen Nico Schumacher. De partij had twee gezichten. Met veel hangen er wurgen moest Nico drie pionnen laten aan Sjef maar de stelling die Sjef er aan over hield was zo bizar dat Nico er met zijn dame inbrak en Sjef steeds schaak kon zetten en ondertussen zijn pionnenachterstand inhaalde en er nog wat meer bij veroverde. Met alletwee de spelers in hun laatste kwartier kon Sjef opgeven en ging Santpoort met een ½ - 3½ overwinning naar huis.

Gedetailleerde uitslagen

Kijk Uit 3 (1430)   -   Santpoort 4 (1320)     ½ - 3½
Peter Duijn (1542) - Leo Kruisselbrink (1404) ½ - ½
Dick Wijker (0000) - Roman Schumacher   (1284) 0 - 1
Sjef Rosier (1490) - Nico Schumacher (1274) 0 - 1
René Koens   (1260) - Ton Haver (0000) 0 - 1

Sjef Rosier