Kijk Uit 3 wordt steeds sterker

Kijk Uit 3 - Aalsmeer 3    2½ - 1½

Na de geweldige overwinning op Vredenburg (0 - 4) heeft Kijk Uit 3 wederom een overwinning behaald. Dit keer werden de jonkies van Aalsmeer het slachtoffer.
In een volle speelzaal aan de Eksterlaan moesten twee teams van Kijk Uit de strijd aangaan met externe tegenstanders. Een onzalige opzet van de competitieleider, die deze zomer bij het opstellen van het programma er waarschijnlijk niet van doordrongen was, dat er ook nog teamleiders bij het schaken betrokken zijn. (Wat trouwens te doen bij een tekort aan spelers?) Gelukkig was Andre Kunst bereid de honneurs voor zowel het 2e als het 3e team waar te nemen. Door een geluk bij een ongeluk was ik zelf snel klaar was met mijn partij, die te slecht voor woorden was. Dus kreeg ik alle gelegenheid om mijn kater te laten verdwijnen door het spel van het beruchte viertal. Ingmar Visser was inmiddels al klaar, in een ongekend hoog tempo had hij zijn tegenstander de das omgedaan. Een dubbele aanval op de koning en de toren had zijn werk gedaan.
Dick Wijker, onze andere jeugdspeler, besloot er een gezellige avond van te maken. Met de eerste pion die promoveerde nam hij een paard met de tweede gepromoveerde pion een toren en ook de derde werd omgezet in het edele dier. Daarna ging Dick op zijn gemak een matnetje breien: stand 2 - 0 voor.
De senioren van het 3e team hadden het beslist een stuk moeilijker. Zij kregen maar moeilijk vat op het dartele spel van de junioren van Aalsmeer. Peter Duijn had wel een torenvoorsprong maar had ook te maken met twee vervelende pionnen die als het een beetje verkeert liep, zomaar door konden lopen. Peter wist dat hij geen risico hoefde te nemen en besloot remise te spelen.


Peter Duijn speelde tegen Joran Donkers

Opnieuw winst voor het 3e team! Sjef Rosier was nog bezig tegen Christopher Brookes maar was inmiddels in een verloren eindspel terechtgekomen, zodat deze nederlaag voor ons zonder gevolgen bleef.
Door deze overwinning doen we volop mee in race op het kampioenschap. Wat zich vorig seizoen al aankondigde, dat dit team hoge ogen kan gooien in deze klasse, wordt nu gelukkig in praktijk gebracht.
Mijn eigen kater werd door dit resultaat naar de achtergrond gedrukt. Dat die later weer volop naar voren kwam, had niets met schaken te maken, maar met het innemen van teveel spraakwater.

Gedetailleerde uitslagen

Kijk Uit 3 (1456)   -   Aalsmeer 3 (1398)     2½ - 1½
Peter Duijn (1542) - Joran Donkers (1587) ½ - ½
Sjef Rosier (1490) - Christopher Brookes   (1550) 0 - 1
Dick Wijker (0000) - Bart Auée (1308) 1 - 0
Ingmar Visser   (1336) - Michael Bergkamp (1148) 1 - 0

Teamleider Andries Visser