Schaaktop Kijk Uit stelt orde op zaken

Keizercompetitie ronde 6

Een twintigtal schakers hadden afgelopen donderdag de messen geslepen om achter de borden de strijd aan te gaan. Met name de schakers die het vorig seizoen aan de top van het klassement streden moesten zich vandaag laten gelden. Er waren wat schakers de top tien binnengeslopen die je daar normaal gesproken toch niet verwacht.
Louwe Post was er daar een van en hij mocht het opnemen tegen André Kunst. Snel bleek dat het openingsrepertoire van André veel degelijker was dan dat van Louwe. In het begin van de partij had André al zo veel voorsprong op zijn tegenstander dat het verlies van Louwe onafwendbaar bleek.
Sjef Rosier werd ruw de top tien uitgeknikkerd door Colleen Otten. De cavalerie van Colleen speelde de verdediging rond de koning van haar opponent stuk en toen mat dreigde kon Sjef opgeven.


Andries Visser zette Floor Schoone onder druk en won de partij

Lijstaanvoerder Sinclair Koelemij speelde op routine jeugdspeler Ingmar Visser van het bord. Een andere hooggenoteerde jeugdspeler, Dick Wijker, had aanmerkelijk minder moeite met René Koens. Door zijn winst schoof Dick door naar de vijfde plek.
Dan waren er ook nog de spelers die op dit moment voor hun doen te laag in de lijst staan. Zij moesten nog slachtoffers vinden die hen weer de weg omhoog konden helpen. Patrick de Koning won vrij snel van Tom van de Vlugt, Sebastiaan van Westerop bond jeugdspeler Gregory van den Ende aan zijn zegekar, André Hennipman maakte korte metten met Johan van Velthuijsen en Siebren Frolich deed Piet Lanser in het stof bijten.
Andries Visser had aanmerkelijk langer werk met Floor Schoone. Lange tijd zette Andries de stelling van Floor onder druk totdat deze een foutje maakte en Andries weer een winstpartij op zijn palmares kon bijschrijven. Traditiegetrouw zat Dick Kruijff het langst in de speelzaal. Zijn tegenstander Jan Jansen was dit keer het slachtoffer van Dick's gedegen rekenwerk en mocht met een nulletje naar huis.

Sjef Rosier