Dick Wijker bijt Wim Geels

Keizercompetitie ronde 20

Het schaakspel duurde krap een half uur en Wim Geels keek alsof hij zijn laatste oortje had versnoept. Want wat was er aan de hand?
Dick Wijker was in de wekelijkse schaakronde aan de IJmuidense Eksterlaan gewoon twee maten te groot. En dat deed zeer, want voor Wim het goed en wel doorhad, stonden bijna al zijn stukken naast het bord. Hij besloot toen om gelijk maar naar huis te gaan, in plaats van een lekkere borrel aan de bar. Ja, je moet toch wat als iedereen in de zaal nog bezig is!
Of er voor de rest nog wat gebeurde afgelopen vrijdagavond? Leest u maar even mee:

Tom van der Vlugt tegen Guido de Waal werd een puur pat. Na een spannende pot konden beide heren werkelijk geen kant meer op. En dat was met name jammer voor Tom, omdat hij toch vaak voor een gedurfde opening zorgt.
Dan Dick Kruijff tegen André Kunst. Halverwege stond het nog gelijk, maar het werd uiteindelijk een afgetekende zege voor André.


Dirk de Waal won van Hajo de Vries. Zoon Guido kijkt toe.

In de partij van Sebastiaan van Westerop tegen Colleen Otten blunderde de laatste haar dame weg. De gevolgen waren desastreus: 1 - 0 voor Sebastiaan.
Kees de Boer dacht in de partij tegen René Koens dat hij zich kwaliteitsverlies kon veroorloven. Droom lekker verder Kees, want het werd in precies 33 zetten gewoon winst voor René.
En toen? Toen won Siebren Frolich vrij eenvoudig van Johan van Velthuijsen, hoewel die de laatste weken toch een grootse vorm etaleert. Denk hierbij onder andere aan winst op Louwe Post, toch niet bepaald de eerste de beste.
Dan Jan Geus. Die had vrijdagavond noodgedwongen een lapje voor zijn oog en dat zag je terug in zijn spel tegen Harry Olivier. Sommige dingen zag hij gewoon niet. Zijn eenzijdige kijk leverde echter toch nog een remise op.
Sinclair Koelemij tegen Peter Duijn? Het werd een regelmatige overwinning voor de ex-voorzitter.
Dirk Geels (inderdaad, de broer van) kwam uit tegen Floor Schoone. Valt weinig over te zeggen, behalve dat het een gewonnen partij was voor Floor.
Hajo de Vries tenslotte dolf het onderspit tegen Dirk de Waal. Maar dat was helemaal geen schande.
Kortom, er gebeurde van alles, maar uiteindelijk deed iedereen zijn plas en bleef alles gewoon zoals het was. Tot de volgende week, liefhebbers.

Kees de Boer