Met drie dames op het bord houdt het voor Kees de Boer snel op

Keizercompetitie ronde 31

Bijna alle tafels waren bezet afgelopen vrijdag in het Jan Ligthart gebouw. Vierentwintig schakers streden tegen elkaar met als doel het clubkampioenschap of een eerste plek in de groepen twee en drie. De winst in groep drie ligt voor Ingmar Visser voor het grijpen. Alleen moet hij niet teveel stukken weg geven zoals hij deed tegen Jan Geus, anders wordt hij misschien nog eens ingehaald door Wim Geels die deze keer knap van Jaap Beekhuis wist te winnen. Dirk Geels leed een dure nederlaag tegen Siebren Frolich, onoplettendheid nekte de aspiraties van Dirk. Snel klaar waren Tom van der Vlugt en Guido de Waal waarbij Guido als winnaar uit de bus kwam. Daar waar Guido en Tom snel klaar waren moesten Kees de Boer en Kees Giesberts nog beginnen. Kees de Boer was die dag een kwartiertje later en in zijn pogingen om toch een tafeltje achter in de zaal te bemachtigen maakte hij zoveel lawaai in de voor schakers en dammers benodigde oase van rust dat Johan van Velthuijsen in zijn strijd tegen Louwe Post een cruciale fout maakte en een toren verloor. De strijd tussen de Kezen werd die avond beslecht in het voordeel van Kees Giesberts, hij wist een pion te promoveren en tot verassing van Kees de Boer eiste hij een tweede dame op. Kees de Boer zag het heilloze van de missie in en met de heroïsche woorden: "Dan houdt het voor mij op" feliciteerde hij zijn tegenstander met de overwinning.


Voor Kees de Boer hield het op

In de strijd in groep twee zijn nog enkele strijders in de weer. Andries Visser moest het opnemen tegen zijn directe tegenstander Patrick de Koning maar wist niet verder te komen dan een remise. Dick Wijker deed wat hij moest doen en won van Dirk de Waal om zo weer aansluiting te vinden bij de top van groep twee, terwijl het er naar uit gaat zien dat André Hennipman het kampioenschap nog een jaartje moet uitstellen door zijn remise tegen Sjef Rosier.
In groep een wordt het weer spannend. Sinclair Koelemij wist van André Kunst te winnen wat hem wat dichter bij de huidige nummer een brengt. Jan Jansen bewees Sinclair een dienst door van Sebastiaan van Westerop te winnen zodat het gat tussen Sinclair en Sebastiaan behoorlijk aan het groeien is. Tenslotte kan Dick Kruiff ook weer naar boven kijken door zijn overwinning op Peter Duijn.

Sjef Rosier