Vissers aan de top

Keizercompetitie ronde 32

Wim en Dirk Geels zijn in een bittere strijd gewikkeld om de tweede en derde plaats in groep drie van de schaakcompetitie. De groepswinst van Ingmar Visser staat wel vast, hij heeft een grote voorsprong. Maar om de overige ereplaatsen te bemachtigen moet nog wel afgerekend worden met Dirk de Waal. Dirk Geels was tegen René Koens ingedeeld en maakte het de Kijk Uit penningmeester gedurende de hele partij moeilijk. Via een aaneenschakeling van kleine dreiginkjes werd de weerstand van René gebroken en werd hij op de ranglijst gepasseerd door Dirk. Broer Wim speelde tegen een andere schaakbestuurder, voorzitter Sjef Rosier. In een gelijk opgaande strijd schoot Wim Geels een bok en verloor de partij en daarmee de tweede plaats in de groep. Dirk de Waal liet geen steek vallen tegen Siebren Frolich en veroverde de tweede plaats.

In groep twee gaat ook een Visser aan kop, nu is het vader Andries die de dienst uitmaakt. Spelend tegen Dick Kruijff (een groep 1 speler) mocht verwacht worden dat Andries het moeilijk zou krijgen. Niets was minder waar, Dick's strategie liep vast op de hechte zwarte verdediging van Andries. Remise was het resultaat. Achtervolgers Patrick de Koning en Dick Wijker speelden tegen elkaar. Patrick lijkt een beslissende slag geslagen te hebben door Dick te verslaan. En ook het verschil met Andries is nog te overbruggen, een spannend competitieslot staat voor de deur.


Andries Visser (links) tegen Dick Kruijff

Tenslotte groep een, ook hier een topduel tussen de nummers een en drie van de ranglijst. André Kunst (1) is de man van het plan, de logica; Sebastiaan van Westerop (3) is de avonturier voor wie geen risico te groot is, onbevreesd gaat hij vanaf de eerste zet op jacht. Soms gaat het goed, maar vaak blijft hij berooid achter. Zo ook nu, toen alle door Sebastiaan opgeworpen complicaties door André van een logisch antwoord waren voorzien, bleef er een ruďne over. Achtervolger Sinclair Koelemij (2) speelde tegen coming-man Ingmar Visser. Sinclair offerde in het middenspel een paard tegen wat duistere aanvalskansen. Ingmar verdedigde zich goed en leek te gaan winnen, totdat hij de kracht van een duo pionnen onderschatte. Sinclair gooide er een toren tegenaan en de twee pionnen werden een dame. Genoeg reden voor Ingmar om zich gewonnen te geven.

Uiteraard waren er nog veel meer partijen, de uitslagen en gedetailleerde ranglijsten vind je op de Interne Competitie pagina.

Sinclair Koelemij