Verrassingen bij Kijk Uit

Keizercompetitie ronde 35

Hoewel de competitie op zijn einde loopt en de kampioen van groep drie nagenoeg bekend is, de stand aan de kop in groep één nog moeilijk te veranderen is en dus alleen nog in groep twee een gezonde spanning heerst, zijn de schakers bij Kijk Uit er zeker nog gebrand op om een goede partij neer te zetten.
Jan Jansen mocht zich in het strijdgewoel mengen in de strijd om de kop en moest aantreden tegen Sinclair Koelemij. Sinclair bedient zich met zwart meestal met een schaakopening die zich "de Leeuw" laat noemen en haalt daar zo af en toe aardige resultaten mee. Maar Jan wist deze leeuw te temmen en haalde een half punt bij Sinclair weg. Tijdens het nakaarten bleek zelfs dat Jan een gewonnen positie op het bord had, maar ga daar maar eens aan staan met een leeuw voor je neus.


Jan Jansen (links) snoepte een half punt van Sinclair Koelemij af

Een andere speler die vrijdag de Leeuw op het bord toverde was Dick Kruijff. Het leek er sterk op dat hij zijn partij naar zich toe zou trekken maar op het eind wist zijn tegenstander Sjef Rosier ook deze leeuw tandeloos te maken en verzandde de pot in remise. Andries Visser nog in de race voor het kampioenschap van groep twee, wist tot opluchting van Patrick de Koning tegen Louwe Post niet verder te komen dan een remise. Patrick werd zelf van het bord geveegd door André Kunst maar wist dat door dit halve puntje van Andries dat zijn koppositie in groep twee behouden bleef. Ingmar Visser kan het kampioenschap van groep drie bijna niet meer ontgaan. Door zijn hoge positie in de algehele rangschikking moest hij aantreden tegen Sebastiaan van Westerop. Het leek er op dat hij zou gaan winnen, maar de schaakroutine van Sebastiaan gaf de doorslag en Ingmar kon opgeven. Johan van Velthuijsen en Tom van der Vlugt moesten vrijdag kennelijk op tijd thuis zijn, want in rap tempo verdwenen de stukken van het bord. En omdat Tom meer stukken op het bord wist te houden, kwam het punt bij hem terecht. Na de partij tussen Kees Giesberts en Maarten Gouda gingen twee mensen gelukkig naar huis. Maarten omdat hij gewonnen had en Kees omdat hij toch een leuke partij had gespeeld.

Sjef Rosier