Jeugdspelers stromen door naar senioren

Keizercompetitie ronde 3

Afgelopen vrijdag waren maar liefst vierentwintig schakers aanwezig om te strijden voor een hogere positie op de ranglijst. Dat dit bij sommige niet van een leien dakje ging, was te merken aan de speelduur van de partijen.
Jan Jansen tegen Jan Geus was er zo eentje. Na lange tijd voordeel te hebben gehad, kon wit dit uitbreiden naar een gewonnen stelling, wat hem een vol punt opleverde.


Jan Geus kon het nog niet bolwerken tegen Jan Jansen

Jeugdspeler Tom Noordzij mocht op zijn tweede speelavond zijn eerste overwinning noteren tegen Johan van Velthuijsen. Twee andere jeugdigen, Dick Wijker en Floor Schoone, probeerden van alles op het bord, wat resulteerde in een veel betere stelling voor Floor. Die zag helaas de winst niet en verdeelde daarom maar de punten.
Tom van der Vlugt kon zijn succes van de laatste keer niet herhalen. Daarvoor was zijn opponent Louwe Post net iets sterker, zodat Louwe er met de winst vandoor kon gaan. Sebastiaan van Westerop had een hele kluif aan André Kunst. Nadat hij volgens ingewijden een slechtere stelling had, wist hij toch met zijn toverschaak een nederlaag toe te brengen aan de huidige clubkampioen. Een ander duel uit de bovenste regionen werd verspeeld tussen Sinclair Koelemij en Colleen Otten. Voor uw verslaggever was dit toch wel de mooiste partij van de avond, die ditmaal geen verliezer kende. Ook leuk om te zien was de partij tussen Arent van Nieukerken en jeugdspeler Ingmar Visser. Ondanks het feit dat Ingmar elke week weer wat sterker wordt, moest hij zijn meerdere erkennen in een van de sterkste spelers van Kijk Uit. René Koens hield het lange uit tegen de altijd listige Dick Kruijff. Helaas voor René was Dick een maatje te groot, zodat hij dit keer puntloos huiswaarts kon keren.
Andere uitslagen zijn: Sjef Rosier - Siebren Frolich (jeugdspeler) 1-0; Maarten Gouda - Wim Geels 0-1; Patrick de Koning - Andries Visser remise en Dirk Geels - Kees Giesberts 1-0.

Patrick de Koning