André Kunst gaat niet voor de puntendeling

Keizercompetitie ronde 6

Een twintigtal strijders van de 64 velden traden afgelopen vrijdag aan. En als we de uitslagen mogen geloven wilden ze allemaal bloed zien, er was geen ruimte voor remises. Iedere partij kende een winnaar. Vooral de partij tussen André Kunst en Arent van Nieukerken deed het nodige stof opwaaien. Tot laat in de avond probeerde André de kwaliteit die hij voor stond te verzilveren. Toen in het eindspel Arent dreigde via herhaling van zetten een puntendeling te bewerkstelligen pareerde André dit met het onbedoelde gevolg dat hij positioneel minder kwam te staan. Zo kwam het ook dat de kampioen van vorig seizoen het hoofd moest buigen en hij niet alleen de punten verloor maar ook moest toezien hoe Arent nu al heel vroeg in de competitie een flinke voorsprong neemt op de rest van het veld.


Arent van Nieukerken

Voordat André en Arent de stukken weer in de doos deden hadden er zich al de nodige tragedies in de zaal afgespeeld. Siebren Frolich wist van Hajo de Vries een stuk af te snoepen. In het vervolg van de partij echter leverde hij het stuk weer in met de wedstrijdpunten als rente. Onder het mom van stukoffer gaf ook Patrick de Koning een van zijn paarden weg met als gevolg dat Sebastiaan van Westerop de partij op zijn naam kon schrijven. Dirk Geels daarentegen moest een geweldige truc uithalen om op voorsprong te komen tegen René Koens. Hij sloot een loper van René in en gaf deze voorsprong niet meer weg. Ingmar Visser moest het hoofd buigen voor de routine van Peter Hamersma. Peter zette zijn stukken beter neer dan Ingmar en buitte dit positievoordeel goed uit.
Ook Johan van Velthuijsen moest zijn meerdere erkennen tegen een routinier. Hij werd door Jan Geus verslagen. De partij tussen Sjef Rosier en Andries Visser duurde ook wat korter dan gepland. Sjef verslikte zich in een combinatie en vrij snel kon hij opgeven. Sinclair Koelemij wist een stuk van Peter Duijn te verschalken en de rest was techniek. Kees Giesberts tenslotte haalde zijn punten binnen door een overwinning op Tom van der Vlugt.

Sjef Rosier