Unicum voor Kijk Uit

Keizercompetitie ronde 7

Volgens uw verslaggever is het nog niet eerder voorgekomen dat zowel de aanwezige jeugdspelers als hun leiders te samen in één competitieronde allen een nederlaag toegespeeld kregen. Een andere kop boven dit verslag had dus kunnen zijn: Jeugd en hun leiders onderuit.
Ondanks het feit dat 'onze' voetbaltrots het complex Schoonenberg onveilig maakte, waren er toch nog tweeentwintig schakers en een tiental dammers aanwezig in de denktank genaamd Jan Ligthart.
Nog voor de laatste partij begonnen werd, was de eerste al afgelopen. De niet zo sterk spelende Maarten Gouda moest toezien hoe Tom van der Vlugt er al snel met de winst vandoor ging. Siebren Frolich had een zware avond tegen Jan Jansen. Jan liet niets aan het toeval over en blies de hele witte stelling aan gruzelementen.


Jan Jansen blies de stelling van Siebren Frolich aan gruzelementen

Jeugdleider Andries Visser gaf het goede? voorbeeld voor 'zijn' jeugd. Een stukoffer van Arent van Nieukerken, wat aangenomen werd, bleek door en door giftig te zijn waardoor Andries een paar zetten later niets meer overzag en zijn tegenstander feliciteerde met dit hele mooie punt. Nog geen minuut later kon zijn oogappel Ingmar ook opgeven tegen Sinclair Koelemij. Speelt de laatstgenoemde met zwart altijd de Leeuw, nu kwam de hele dierentuin in de zwarte wouden terecht waarop Visser jr. dan ook wijselijk opgaf. Ook jongeheer Wijker kon met de zwarte brigade geen potten breken tegen de witte stormaanvallen van Colleen Otten. In navolging van Siebren en Ingmar kon dus ook Dick puntloos huiswaarts keren.
Eén jeugdleider en drie jeugdspelers gehad, nog één leider te gaan. Na collega jeugdleider Andries was het de beurt aan Patrick de Koning om een vergiftigd stukoffer aan te nemen, waardoor hij het zichzelf enorm moeilijk maakte. Uiteindelijk werd nog wel een kwaliteit heroverd, maar dat mocht niet meer baten, zodat Andre Hennipman er dit keer met de volle winst vandoor ging.
Andere uitslagen waren: Piet Lanser - Kees Giesberts 0-1, Jaap Beekhuis - Jan Geus 0-1,  Hajo de Vries - Dirk Geels remise, Andre Kunst - Sjef Rosier 1-0.

Patrick de Koning