Louwe Post begoocheld

Keizercompetitie ronde 8

Het was afgelopen vrijdag weer gezellig druk in het Jan Ligthart gebouw aan de Eksterlaan. Een twintigtal schakers voerden hun strijd op de vierenzestig velden waarbij de eerste partijen binnen zestig minuten al beslist waren en anderen zich tot laat in de avond nog in het zweet moesten denken.
Een van de eersten die de stukken terug in de doos mocht doen was Johan van Velthuijsen. Johan deed belangrijk materiaal in de aanbieding en daar werd door Kees Giesberts snel gebruik van gemaakt. Even snel verliep de partij tussen Maarten Gouda en Jaap Beekhuis. In ijltempo verdwenen de stukken van het bord waarbij Jaap er toch een paar meer overhield en Maarten kon opgeven. Ook de partij tussen Jan Geus en Tom van der Vlugt was snel afgelopen. Vrij vlot had Jan Tom tegen de rand van het bord aangedrukt en wist Tom mat te zetten.
Wedstrijdleider Ingmar Visser had Colleen Otten uit laten komen tegen Andries Visser. Colleen had ogenschijnlijk weinig moeite met Andries en schreef de partij op haar naam. Ingmar zelf moest tegen André Hennipman en moest genoegen nemen met een remise. Louwe Post had de vorige twee weken goed gespeeld en ging met overtuiging de strijd aan tegen Patrick de Koning. Achteraf met iets teveel overtuiging want in zijn enthousiasme om een pion van Patrick af te snoepen kwam hij in een valletje en verloor een stuk.


Louwe Post werd slachtoffer van goochelaar Patrick de Koning

Dick Wijker kon meer concentratie opbrengen dan Siebren Frohlich en wist zich de sterkste van de aanstormende jeugd. Sjef Rosier liep tegen zijn derde verliespartij op rij aan. Dit keer was het Jan Jansen die zijn stukken beter op het bord zette en na het veroveren van een stuk het punt mee naar huis nam.
Aan de topborden wist Sebastiaan van Westerop in het eindspel Peter Hamersma te verschalken. Het eindspel tussen Arent van Nieukerken en Sinclair Koelemij verliep wat minder soepel. Hoewel Arent er iets beter voor stond maar de tijd op een gegeven ogenblik ook een rol ging spelen, werd besloten tot een remise.

Sjef Rosier