Colleen Otten velt de Leeuw

Keizercompetitie ronde 12

Ondanks dat afgelopen vrijdag de storm rond het Ligthartgebouw tierde, besloot een twintigtal schakers strijd te leveren rond het bord. Het woeste weer had zijn weerslag op de schakers. Er was geen plaats voor remises, het was alles of niets.
Als eerste was Piet Lanser de klos, hij viel ten prooi aan de dadendrang van Johan van Velthuijsen, iets wat de hele zaal van Johan mocht weten. Ook Kees Giesberts kon vrij snel de stukken weer in de doos doen, hij werd het slachtoffer van Louwe Post.
In de partij tussen Wim Geels en Tom van der Vlugt wist Wim veel materiaal te veroveren en een mooi matnetje in de partij te breien. Ook Tom ging met een nul naar huis.


Colleen Otten had het juiste antwoord op de Leeuw van Sinclair Koelemij

Ingmar Visser had aanmerkelijk langer werk met Dirk Geels. Pas in het eindspel dwong hij Dirk tot een foutje waarna hij de partij naar zich toe kon trekken. Andries Visser moest het opnemen tegen Dick Kruijff. Dick wist optimaal gebruik te maken van wat kleine foutjes van Andries waardoor deze er al snel geen been meer in zag om door te gaan. Wie ook geen heil meer in zijn partij zag was Peter Duijn tegen Sjef Rosier. Toen Sjef nog flink aan het nadenken was hoe hij de partij moest gaan winnen feliciteerde Peter hem al met zijn punt. Siebren Frolich en Jan Jansen gingen ook met een punt naar huis. Zij wonnen respectievelijk van René Koens en Dick Wijker.
In de strijd om de kopposities probeert Patrick de Koning ook een partijtje mee te blazen. Hij werd echter teruggefloten door Sebastiaan van Westerop die met zijn winstpartij nu aan de kop van het klassement staat. Een andere partij om de bovenste plaatsen ging tussen Colleen Otten en Sinclair Koelemij. Sinclair speelde met zwart en toverde zijn onvolprezen, discutabele Leeuw opening op het bord. Colleen bleek hier het juiste antwoord op te hebben en zette Sinclair voor schier onoplosbare problemen. Met deze winst weet zij zich nu op de tweede plek van de ranglijst.

Sjef Rosier