Peter Duijn zet Kees Giesberts voor problemen

Keizercompetitie ronde 15

Ronde 15 in de interne competitie kende deze week een achttal partijen. Vele schakers gaven er kennelijk de voorkeur aan om die vrijdag thuis hard te oefenen ten einde zaterdag een goed resultaat neer te zetten tijdens de gemeentevierkamp in Heemskerk.
Van de spelers die dachten ook genoeg oefening te krijgen in de competitie was Kees Giesberts er een. Hij trof Peter Duijn en daarmee voldoende oefening. Met een paar gemene zetten zette Peter Kees voor grote problemen die de laatste niet meer te boven kwam.


Peter Duijn zette Kees Giesberts met een paar gemene zetten voor problemen

Ook Johan van Velthuijsen en René Koens troffen elkaar achter het bord. René wist snel wat stukken van Johan te veroveren en trok de partij naar zich toe. Tom van de Vlugt werd het slachtoffer van de dadendrang van Louwe Post. Met secuur spel wist Louwe materiaal van Tom te verschalken en had in het eindspel zo'n grote voorsprong opgebouwd dat er voor Tom geen eer meer te behalen viel.
Hajo de Vries had deze avond ook een zware dobber. Hij werd door competitieleider Ingmar Visser ingedeeld tegen Andries Visser. Andries die de afgelopen weken geen beste resultaten had geboekt was nu vastbesloten een goed resultaat te behalen. Door een betere kennis van de opening kreeg Andries een dusdanige stelling dat Hajo al snel kon opgeven.
De partij tussen Dirk Geels en Jaap Beekhuis werd met name door het voorzichtige spel van beide spelers een lange zit. Midden in de partij begon het vuurwerk pas. Toen alle kruiddampen verdwenen waren bleek dat er toch niet meer dan een remise in zat, iets waar beide spelers mee konden leven. In de strijd om de bovenste plaatsen speelde Peter Hamersma met wit tegen Sinclair Koelemij. Sinclair probeerde tegen de het advies van alle kenners in toch weer een Leeuw op het bord. Deze keer wilde Peter niet meewerken, na een inspannende pot werd besloten tot remise.
Jan Jansen kruiste deze keer de degens tegen André Kunst. Na een zeer onorthodoxe opening en hevige strijd kreeg Jan zijn dame op de laatste rij van André. Deze liet zich echter niet verschalken en kreeg door een eeuwig schaak toch een half punt.
De partij tussen Dick Kruijff en Patrick de Koning begon wat later en duurde nog lang ook. Na afloop kon Patrick niet alleen het licht uit doen maar ook een punt bijschrijven omdat Dick door zijn vlag ging.

Sjef Rosier