Sebastiaan van Westerop nieuwe koploper bij Kijk Uit

Keizercompetitie ronde 16

In een zinderend duel heeft Colleen Otten haar leidende positie moeten afstaan aan Sebastiaan van Westerop. Colleen had even wat teveel pionnen geofferd voor de open lijnen en het was Sebastiaan die met twee torens deze lijnen in bezit nam.
Een ander foutief plan kwam op naam van Peter Hamersma, een nieuwtje in de Siciliaanse opening kon na uitvoer de prullenbak in. André Kunst maakte feilloos gebruik van de gebreken in deze noviteit.
Jan Jansen en Jaap Beekhuis hadden de theorie al in een vroeg stadium verlaten. Wat overbleef was een explosieve stelling die na hevige schermutselingen tot een wapenstilstand leidde, remise dus.


Sebastiaan van Westerop

Sinclair Koelemij moest vol aan de bak om Patrick de Koning de punten afhandig te maken. Na drie uren schaak stortte de vesting van Patrick in.
Andries Visser versloeg André Hennipman. Na een rustig gespeelde Philidor-opening verspeelde André een loper en luttele zetten later was de andere loper aan de beurt.
Dirk Geels was na afloop van zijn partij tegen Dick Wijker onder de indruk van het spel van Dick: "Nog geen vijf minuten achter het bord en alles zien, terwijl het voor mij na een uur kijken nog verborgen blijft".
Jan Geus, in zijn vertrouwde Scandinavische opening, won al snel een loper tegen een pion van René Koens. Dit bleek voldoende voor winst.
Sjef Rosier kwam met de schrik vrij, een ontketende Hajo de Vries overrompelde Sjef in de opening. Maar na de koningsstelling van Sjef te hebben opengeslagen ging Hajo de fout in, zijn knol gaf hij pardoes prijs en de partij was gespeeld.
Tom van de Vlugt moest na een spannende partij de punten aan Siebren Frolich laten. En voor de naar zijn vorm zoekende Johan van Velthuijsen was Peter Duijn een maatje te sterk. Voor Johan betekende het wel dat de eenenveertigste plaats in zicht komt en die wil hij, bekende hij na afloop, ten koste van alles vermijden.
Kees Giesberts kreeg even wat teveel schaakkansen tegen Piet Lanser zodat Kees de punten kon bijschrijven.

Andries Visser