Johan van Velthuijsen slaat toe met torens

Keizercompetitie ronde 37

Met nog twee ronden te gaan is de strijd om de eerste plaats in groep een van de top van schaakclub Kijk Uit nog zeer spannend, en dat was te merken.
André Kunst, de nummer een, speelde bijna de hele partij met een stuk minder tegen Andries Visser. Andries liet zich dit voordeel niet meer ontnemen en won de partij, zodat de strijd in groep een nog niet beslist is, want een andere kanshebber voor de eerste plaats, Sebastiaan Westerop, maakte een snelle remise tegen Sinclair Koelemij door eeuwig schaak. Sebastiaan volgde dan ook met spanning de partij van André en Andries.
Ook van belang voor de ranglijst was de partij van Colleen Otten en Jan Jansen die door Colleen gewonnen werd toen Jan besloot om zijn dame te ruilen voor toren en pion.
Met nog twee competitieronden te gaan is Ingmar Visser onbetwist koploper en winnaar in groep twee en besloot mede daarom tot een snelle remise tegen Sjef Rosier die dat uiteraard accepteerde.
Dirk Geels, die ondanks een stuk vóór moeizaan won van Hajo de Vries, is de koploper en zekere winnaar in groep drie.


Johan van Velthuijsen

Wim Geels wil graag op de tweede plaats achter zijn broer eindigen en werd daarbij geholpen door Louwe Post die in de partij tegen hem een ondoordachte dubbele aanval ondernam die Louw een stuk kostte waarna Wim de partij winnend kon afsluiten.
Guido de Waal leverde een schitterende prestatie door tegen Dick Kruijff remise te spelen en blijft in gevecht met Wim om de tweede plaats in groep drie. Kees Giesberts en Piet Lanser kozen ook voor een herhaling van zetten dus remise.
Peter Hamersma tegen Patrick de Koning werd 0-1 en voor Patrick was dit een bevestiging van zijn goede vorm de laatste tijd. Johan van Velthuijsen won met een fraai toreneindspel op mooie wijze zijn partij tegen Andries Kouthoofd.
Het gaat er in de groepen een en drie nog om spannen in de laatste twee competitieronden!

Louwe Post