Kijk Uit 3 hard onderuit

Kijk Uit 3 - Krommenie 3    2 - 6

Ook de derde competitiewedstrijd van Kijk Uit 3 dit seizoen is niet verlopen zoals het moet. Er werd met grote cijfers verloren van Krommenie 3. Wel moet worden aangetekend dat de spelers van deze tegenstander een aanzienlijk hogere rating hadden dan die van het thuisspelende team.
De strijd was na een uur spelen nog ongeveer in evenwicht. Maar na dat uur kwamen er scheurtjes in de verdediging van de Kijk Uiters, wat al heel snel tot volledige instortingen leidde.
Als eerste bezweek Johan van Velthuijsen. Dapper spelend als een leeuw, beging hij een foutje en die bleek niet meer te herstellen.


De borden 3, 4 7 en 8 van Kijk Uit 3

Siebren Frolich won snel in zijn partij twee pionnen, maar de positie van zijn koning was minder florissant, en al snel kreeg Siebren een niet te stoppen aanval over zich heen.
Dirk Geels had dan wel een toren van zijn tegenstander, maar daar stond tegenover dat hij voor dit kleinood zijn twee lopers had moeten inleveren. Ook deze partij liep de soep in.
Zijn broer Wim werd langzamerhand steeds meer in de verdrukking gebracht door - mijn inziens - een speler die in dat team niet speelgerechtigd was. Na de onvermijdbare nederlaag geselden verbale teleurstellingen de speelzaal.
Hajo de Vries verslikte zich in een combinatie, wat hem een stuk kostte en uiteraard de partij want de vijandelijke a-pion kreeg zo alle ruimte.
Louwe Post heeft op het ogenblik geen geluk in de opening. Hij kwam niet helemaal goed in het middenspel aan, want toen stond hij twee stukken achter, weg partij!
Dan eindelijk een positieve wending. De dit seizoen sterk spelende Patrick de Koning trakteerde zijn tegenstandster vanaf de opening op onoplosbare raadsels achter het bord, zodat we het eerste punt van de avond konden bijschrijven. Het bleek ook meteen het laatste punt van de avond, want onze op bord één invallende speler Sjef Rosier kreeg, moegestreden in de slotfase, de akeligste paardvork op het bord.

Naschrift

Inderdaad bleek dat Krommenie aan bord 3 een ongerechtigde speler had opgesteld. Ons protest bij de NHSB is gegrond verklaard. Om deze reden is de partij van Wim Geels achteraf reglementair gewonnen verklaard voor Wim.

Gedetailleerde uitslagen

Kijk Uit 3 (1351)   -   Krommenie 3 (1538)     2 - 6
Sjef Rosier (1455) - Leo Zuiver (1622) 0 - 1
Patrick de Koning (1472) - Joyce Ineke (1597) 1 - 0
Wim Geels (1321) - Jan de Jong (1664) 1 - 0 R
Dirk Geels (0000) - Rob Oosterbaan (1421) 0 - 1
Siebren Frolich (1350) - Abdul Jamil Fazli (0000) 0 - 1
Hajo de Vries (1249) - Jasper Kraakman (1420) 0 - 1
Louwe Post (1264) - Ronald Kraakman   (1631) 0 - 1
Johan van Velthuijsen   (0000) - Robbin Neeft (0000) 0 - 1

Teamleider Andries Visser