Kijk Uit 3 heeft nog te weinig inhoud

Kijk Uit 3 - Het Witte Paard 3    2˝ - 5˝

De bondswedstrijd tegen Het Witte Paard uit Zaandam begon hoopvol. Een 1-0 voorsprong was na een late afzegging bij de tegenstander een ideale uitgangspositie. Bijna alle spelers van het derde team kregen een prachtstelling in de opening. Alleen gelegenheidsbord 1 speler Sjef Rosier dreigde achter het net te vissen. Toen hij een akelige torenpenning op dame-koning kreeg te verwerken, gadegeslagen door een meewarig schuddende Patrick de Koning, moest Sjef opgeven. En zoals wel vaker gebeurt sloeg daarna de wet van Murphy toe.
Siebren Frolich, met twee pionnen meer, verloor een stuk. Twee torens kwamen zijn stelling binnen en het was over en uit. Wim Geels sloeg een remise aanbod af, ging in een pionneneindspel met zijn koning de verkeerde kant op en kon opgeven. Gregory van den Ende debuterend in het derde team, kwam prima uit de Scandinavische opening. Door een geheel nieuwe aanpak van deze opening won hij nog een stuk ook, om het later jammerlijk genoeg weer terug te geven. Zijn tegenstander bood remise aan maar Gregory, gebrand op een overwinning, speelde door. En ook dit verliep niet goed.
Louwe Post speelde het tactisch slim. Met een loper op g7 en de torens op a8 en b8 nam hij de lang gerokeerde koning onder vuur. Toen zijn tegenstander uit wanhoop maar een koningsaanval op de koning van Louwe begon, trok Louwe zich terug en dat had fatale gevolgen voor de stelling van Louwe.
Dirk Geels speelde de hele avond al in een gewonnen stelling, het ontbrak hem alleen aan een killersmentaliteit. En toen hij pardoes zijn loper weggaf, ontstond er toch enige twijfel, maar na promotie van twee (!) pionnen gaf zijn tegenstander eindelijk op.
Halmaspecialist Patrick de Koning had alle stukken van zijn tegenstander uitgeschakeld. Helaas hadden ook zijn stukken niets meer te zoeken op het schaakbord, zodat na drie uur spelen de handen werden geschud, de punten werden gedeeld en beide spelers de bar opzochten en een biertje namen om terug te kijken op een vermakelijke schaakavond.

Gedetailleerde uitslagen

Kijk Uit 3 (1357)   -   Het Witte Paard 3 (1463)     2˝ - 5˝  
Sjef Rosier (1455) - Piet Zegers (1651) 0 - 1  
Patrick de Koning (1472) - Robin Mandersloot (1501) ˝ - ˝  
Wim Geels (1321) - Hans van Heems (1482) 0 - 1  
René Koens (1280) - Niet opgekomen (0000) 1 - 0 R
Siebren Frolich (1350) - Nico Braam (1428) 0 - 1  
Dirk Geels (0000) - Michiel van der Wal   (1387) 1 - 0  
Louwe Post (1264) - Piet van Tellingen (1421) 0 - 1  
Gregory van den Ende   (0000) - Ko Buntsma (1375) 0 - 1  

Andries Visser