Sinas is geen toverdrank

Keizercompetitie ronde 7

Ondanks de weergoden waren er toch drieëntwintig schaakliefhebbers aanwezig om hun positie op de ranglijst te verbeteren c.q. te handhaven. Guido de Waal kwam in de verdrukking door een sterk spelende Peter Hamersma. Hij nam de koningsvleugel onder vuur, won daar een loper en daarna zou hij met een paardvork ook nog een toren winnen. Guido was wijs genoeg om hier op te geven. Jaap Beekhuis liet zien dat hij nog steeds over genoeg schaakervaring bezit. Wim Geels werd langzaam maar zeker steeds verder terug gedrongen en moest uiteindelijk aan Jaap de overwinning laten. Dirk Geels leek weinig moeite te hebben tegen Hajo de Vries. Met twee stukken meer dacht hij: 'Die heb ik!'. Maar wat er toen gebeurde… Met een betere stelling en genoeg voordeel zag Dirk door de bomen waarschijnlijk het bos niet meer. Hajo profiteerde goed van deze buitenkans en deed dit zo goed, dat er uiteindelijk tot een puntendeling werd besloten.


Hajo de Vries hield Dirk Geels op remise

Louwe Post mocht met zwart tegen zijn 'angstgegner' Ingmar Visser. Ondanks dat Louwe nog steeds vooruit gaat door regelmatig in de boeken te duiken, was dit toch net iets te zwaar gegrepen voor hem. Met één pion minder kon zwart niet verhinderen dat wit de betere stelling kreeg en de overwinning behaalde.
Patrick de Koning stond zo hoog op de ranglijst dat hij tegen Colleen Otten uit mocht komen. Daar hij minimaal toch een half puntje wou behalen bestelde hij wat toverdrank (sinas) bij de beste barkeeper van dit westelijk halfrond, Frans Elzinga. Deze keek raar op want meestal is het koffie en daarna een paar Gallische biertjes. De toverdrank steeg bij de derde zet van wit al omhoog en daarna was het alleen nog maar Colleen die voor wat rare taferelen op het bord zorgde. Met één toverzet kwam dame d8 via a5 en e1 op h4 terecht, en dit was toch iets te veel van het goede. Uiteindelijk was het Colleen die terecht de overwinning behaalde.
Andere uitslagen waren: R. Koens - P. Duijn remise; A. Koothoofd. - T. v.d. Vlugt remise; S. Rosier - L. de Groot 1-0; P. Koper - K. Giesberts 1-0; A. Kunst - S. Koelemij 0-1; J. Geus - A. Visser 0-1.

Patrick de Koning