Geweldige comeback bezorgt Kijk Uit een nipte overwinning

Kennemer Combinatie 14 - Kijk Uit 2    3˝ - 4˝

Dinsdag 9 december 2008 - Het schaakteam van Kijk Uit 2 was afgereisd naar Bloemendaal om daar schaakles te geven om 20:00 uur. Alleen om 20:00 uur was het team nog niet compleet! De familie Visser, Özden Tuna en Floor Schoone waren nog niet aanwezig. Nadat het aanbod dat iedere kijk Uit speler twee wedstrijden tegelijk speelde en we op het punt stonden om te beginnen kwamen ze gelukkig toch nog opdagen, de TomTom was verkeerd in gesteld.
Wim Geels viel in op bord zeven. Wim speelde een goede partij. Hij probeerde zijn pionnenstructuur te verbeteren maar speelde het verkeerde pionnetje op! Hij werd pardoes mat gezet door zijn tegenstander, 1-0 achter.
Niks aan de hand, op de andere borden stond niemand echt verloren. Totdat het bij Özden Tuna (bord zes) wat minder ging, hij mist schaakroutine. Özden zag een zet van de tegenstander over het hoofd en gaf daarna ook op, 2-0 achter!
Op het laatste bord speelde Floor Schoone. In een gelijke stand besloten de heren om er een remise van te maken, Champions League werd op de zelfde dag uitgezonden. 2˝-˝ de lijn omhoog was gezet, toch? De lijn omhoog leek er wel in te zitten. Jan Jansen speelde aan het vierde bord met zwart, hij won een stuk en wist dat stuk dan ook om te zetten in een winstpartij voor ons, 2˝-1˝.
Paul Koper speelde aan het vijfde bord. Hij kwam goed te staan met een paard op c6 en de koning van de tegenpartij op c8. Helaas, schijn bedriegt. Na een sluw zetje van de tegenstander moest Paul zijn mooie paard afruilen en even later verloor hij ook nog een stuk, 3˝-1˝. We moesten nu alles winnen!


Ingmar Visser en Dick Wijker aan bord 1 en 2

Op dit moment zag het er qua score slecht uit. Gelukkig stond Ingmar Visser op bord een gewonnen, en stond Dick Wijker - op bord twee - twee pionnen voor. Andries Visser stond gelijk! Andries stond totaal remise. Uit de analyse bleek dat geen van de spelers kon doorbreken. Gelukkig voor ons zag zijn tegenstander over het hoofd dat zijn toren stond aangevallen. Andries sloeg die en de tegenstander gaf gelijk op, 3˝-2˝. Het kwam nu aan op de jeugd!
Dick Wijker speelde op bord twee een aparte partij. Gelukkig deed hij het blijkbaar wel goed want hij won twee pionnen! Hij kwam in een eindspel met twee pionnen voor, maar wel met ongelijke lopers. Een moeilijk eindspel maar Dick ging er goed voor zitten en vond de goede zet, 3˝ - 3˝.
Kopjongen Ingmar, de jongste van iedereen, speelde het langst. De score was 3˝-3˝, winst voor Ingmar zou ook winst voor Kijk Uit betekenen. Ingmar wist in de partij een kwaliteit en een pion te winnen. Het zag er goed uit maar het was wel al laat! Gelukkig kon hij zich nog lang genoeg concentreren om zo de winst naar zich toe te trekken, 3˝ - 4˝, na een achterstand van 3˝ - 1˝!

Gedetailleerde uitslagen

Kennemer Combinatie 14   (1442)     -   Kijk Uit 3 (1544)     3˝ - 4˝
J. ten Have (1643) - Ingmar Visser (1638) 0 - 1
E. Lammers (1567) - Dick Wijker (1577) 0 - 1
Outger Baron (1444) - Andries Visser (1686) 0 - 1
Anton Breevoort (1380) - Jan Jansen (1627) 0 - 1
W. van Ommeren (1501) - Paul Koper (0000) 1 - 0
C. Veerling (1447) - Özden Tuna (1510) 1 - 0
G. le Poole (1423) - Wim Geels (1393) 1 - 0
P. de Bruijn (1134) - Floor Schoone   (1381) ˝ - ˝

Dick Wijker