Wisselend spel bij aanvang seizoen schaakclub Kijk Uit

Keizercompetitie ronde 1

Vrijdag 28 augustus 2009 - Het nieuwe schaakseizoen bij Kijk Uit is begonnen, wat opviel was het steeds wisselende speelbeeld op de borden.
Runner-up bij de jeugd, Guido de Waal, had daar geen last van. Na een onnauwkeurige zet van tegenstander Wim Geels sloeg Guido meteen toe, won een stuk en had de eerste overwinning binnen.
Jeugdkampioen Ingmar Visser kwam niet verder dan remise tegen zijn vader Andries die - in de zogenaamde voetbalterm "met de punt naar voren" - de aanvallen van Ingmar onschadelijk maakte.
Bij Patrick de Koning en Dirk Geels was de stelling maar moeilijk te beoordelen. De koning van Patrick stond op een redelijk gevuld bord op e3 als extra aanvaller geposteerd. Dirk raakte hierdoor waarschijnlijk de kluts kwijt want plotseling miste hij een toren en gaf op.
Ook Kees Giesberts raakte stukken kwijt en wel tegen Peter Stekelenburg. Nadat het tweede stuk van Kees in de doos was verdwenen gaf hij op.
Piet Lanser kreeg tegen Tom Noordzij een uitgelezen mogelijkheid om zijn al vroeg opgelopen achterstand goed te maken door de dame van Tom buit te maken. Piet zag het echter niet en Tom haalde de winst binnen.
Gregory van den Ende en Egbert Mulder speelden een "accordeonpartij". Gregory verzuimde zijn koningsvleugel te ontwikkelen en Egbert leek naar winst te "wandelen". Maar Gregory vocht zich terug in de partij en de strijd was weer volledig open. Totdat Gregory zijn paard weg blunderde en Egbert alsnog de winst pakte.


Egbert Mulder won van Gregory van den Ende

Rene Koens hield Peter Groeneweg stevig in de tang en na kwaliteitswinst speelde Rene naar winst.
Ozden Tuna behandelde volgens Jan Jansen de Aljechin opening niet helemaal correct, maar Jan kon het voordeel niet uitbuiten. Daarna kreeg Ozden na lang nadenken positievoordeel, te lang, want de tijd begon te dringen en beide spelers besloten tot remise.
Sinclair Koelemij pakte meteen de koppositie door zijn Leeuwopening weer van stal te halen. Andre Kunst leek beter uit deze gevreesde opening te komen. Maar de Leeuw bleek koelbloedig, won een pionnetje en Andre moest steeds verder achteruit. Te ver…

Andries Visser